DØMT: Mannen ble dømt etter at rettssaken gikk her, i Bergen tingrett.
DØMT: Mannen ble dømt etter at rettssaken gikk her, i Bergen tingrett. Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Barnefar dømt til ni års fengsel for overgrep mot tre døtre

En barnefar (44) er dømt til fengsel i ni år for voldtekt og seksuelle overgrep mot sine tre døtre. Saken er del av den såkalte Dark Room-etterforskningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En 44 år gammel mann er funnet skyldig i voldtekt av sin sovende, mindreårige datter.

I tillegg er han dømt for å ha delt nakenbilder av henne og en annen datter, samt seksuelle overgrep mot en tredje datter, skriver Bergens Tidende.

– Dommen er knusende i forhold til domfeltes troverdighet og bortforklaringer, sier Ellen Eikset Mjøs, bistandsadvokat for de tre barna og deres mor.

Overgrepene skjedde ifølge dommen i perioden 2013–2015 i en av Bergens nabokommuner. Mannen er også funnet skyldig i å ha fremstilt seksuelle overgrep mot barn i form av bilder og chatting.

– Sykt

Retten finner ingen formildende omstendigheter i saken.

«Huset hvor overgrepene ble begått var jentenes hjem … og således et sted hvor de skulle kunne føle fullstendig trygghet», heter det i dommen.

44-åringen må betale til sammen 225.000 kroner i erstatning til sine tre døtre.

I retten sa mannen at den ulovlige interessen for alvor eskalerte etter et samlivsbrudd.

– Sykt, det er ikke annet å si, sa mannen i sin rettsforklaring.

I dommen går det også fram at barna må leve i uvisshet rundt hvorvidt det har skjedd enda flere overgrep enn det som er kommet fram, i tillegg til at bildene faren har delt kan dukke opp igjen.

«De må leve med vissheten om at deres egen far har fremstilt dem som seksuelle objekter som også andre menn skulle få misbruke, enten faktisk eller i fantasien. Dette må være svært tungt for et barn/ungdom å måtte forholde seg til,» heter det i dommen.

84 saker

Operasjon Dark Room startet i januar 2016 etter at en etterforsker ved Vest politidistrikt så konturene av større overgrepsnettverk i forbindelse med en overgrepssak mot en ung mann i Bergen i 2015.

I alt har politiet enten opprettet eller etterforsket 84 saker som gjelder seksuelt misbruk av minst 300 barn. Minst 51 personer er involvert i sakene, og alle er menn.

Åsted Norge har dekket Dark Room-saken bredt. Her kan du se hvordan en av de mistenkte ble lurt i en felle av politiet.

(©NTB / TV 2)