FUNNET DREPT: På denne hytta på Sørbølfjellet i Flå kommune ble Alexandra Nilssen funnet drept. Torsdag vender drapssiktede tilbake til hytta for rekonstruksjon. Bildet viser etterforskere i arbeid i forbindelse med funnet av 21-åringen i juli.
FUNNET DREPT: På denne hytta på Sørbølfjellet i Flå kommune ble Alexandra Nilssen funnet drept. Torsdag vender drapssiktede tilbake til hytta for rekonstruksjon. Bildet viser etterforskere i arbeid i forbindelse med funnet av 21-åringen i juli. Foto: Bendiksby, Terje

Siktet 25-åring tilbake til hytta hvor kjæresten Alexandra (21) ble drept

Politiet håper at siktede vil huske flere detaljer når han kommer tilbake til hytta på Flå.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tidlig om morgenen 18. juli kjørte en 25-åring over i motgående kjørefelt på riksvei 7 ved Gulsvik i Hallingdal. Han frontkolliderte med en annen bil.

Da nødetatene kom til stedet, forklarte mannen at han hadde drept kjæresten sin, og etterlatt henne på en hytte i nærheten.

Ville ta sitt eget liv

Politiet rykket ut, og fant Alexandra Therese Nilssen død. 21-åringen var fra Rygge i Østfold, og de to hadde vært kjærester i flere år.

25-åringen har erkjent drapet, men sier at han ikke husker noe fra selve handlingen. Politiet har bekreftet at 21-åringen ble drept med kniv, og mener de har funnet drapsvåpenet.

21 år gamle Alexandra Therese Nilssen ble funnet drept i en hytte på Flå Foto: Privat.
21 år gamle Alexandra Therese Nilssen ble funnet drept i en hytte på Flå Foto: Privat.

Den siktede har senere fortalt at han kolliderte med tanke på å avslutte livet. De to personene som satt i den møtende bilen, en kvinne og en mann i 50-årene, fikk kun lettere skader.

Tilbake på hytta

Torsdag gjennomføres det rekonstruksjon på hytta i Hallingdalen.

Til NRK.no sier sier politiadvokat Per Thomas Omholt at de håper at siktede skal huske mer om hvor handlingen skjedde og andre detaljer når han i dag vender tilbake til hytta.

– Han husker for så vidt ganske i detalj hva som skjedde rett før drapet og rett etter drapet. Men det er selve handlingen hvor han har et svart hull, sier Omholt.

Det vil være en rekke personer fra politiet, påtalemyndigheten og forsvarer til stede på hytta på Sørbølfjellet i Flå kommune.