Her fjerner brannvesenet naziflagget.
Her fjerner brannvesenet naziflagget. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen

Naziflagg hengt opp over tunnel – E18 måtte stenges

Morgentrafikantene på E18 ved Hemtunnelen i Vestfold ble møtt av synet av et digert naziflagg. Arbeiderpartiet i Vestfold reagerer kraftig.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet ble varslet om saken av bilister torsdag morgen.

– Det hang et stort naziflagg – eller et flagg med hakekors – over tunnelinngangen. Vi valgte selvfølgelig å ta det bort, men det hang veldig høyt oppe, så vi måtte få hjelp av brannvesenet, sier operasjonsleder Fredrik Landsverk Mo i Sør-Øst politidistrikt til NTB.

Vet ikke hvem som står bak

Tunnelløpet måtte stenges i 12–13 minutter, mens flagget kunne fjernes ved hjelp av en stigebil.

Politiet har foreløpig ingen formening om hvem som står bak.

– Om det er snakk om alvorlige sympatier eller mer pøbelstreker er vanskelig å si. Vi har beslaglagt flagget og skal gjøre videre undersøkelser, sier Mo.

Politiet fikk melding om saken klokka 6.10 torsdag morgen.

– Bidrar til hat og vold

Stortingskandidat for Arbeiderpartiet Vestfold, Lozan Balisany, synes det er skremmende å se at nazistiske holdninger har kommet til overflaten.

TAR AVSTAND: Stortingskandidat for Ap Vestfold, Lozan Balisany. Foto: Arbeiderpartiet
TAR AVSTAND: Stortingskandidat for Ap Vestfold, Lozan Balisany. Foto: Arbeiderpartiet

– Flagget representerer en ideologi som sprer fremmedfrykt, og som ikke hører hjemme i vårt samfunn, sier Balisany til TV 2.

Hun sier Arbeiderpartiet tar sterk avstand, og mener alle andre partier bør gjøre det samme. Stortingskandidaten mener det er viktig å lære av historien.

– Det bidrar til mer hat og vold på sikt. Vi kan ikke bare lukke øynene for hva slik ideologi har gjort tidligere. Det er også respektløst overfor dem som kjempet mot dette under andre verdenskrig.

(NTB/TV 2)