RINKEBY: Et stort pressekorps møtte Sylvi Listhaug da hun besøkte Rikeby i går.
RINKEBY: Et stort pressekorps møtte Sylvi Listhaug da hun besøkte Rikeby i går. Foto: Anders Wiklund/tt

Listhaug inviterer Löfven til Norge

Etter at migrasjonsministeren i Sverige avlyste møtet med Sylvi Listhaug, inviterer Listhaug nå både ministeren og den svenske statsministeren til Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Både svenske medier og politikere satte kaffen i vrangstrupen da innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug troppet opp i Rinkeby for å lære av det som blir omtalt som «svenske tilstander». Migrasjonsminister Hèlene Fritzon avlyste det planlagte møtet med Listhaug og forklarte at hun ikke ville delta i den norske valgkampen.

Ba Listhaug holde seg unna

I dag sa den svenske statsministeren Stefan Löfven til VG at man ikke bør legge seg borti situasjonene til hverandres land, og at det er opp til Sverige å håndtere sine egne problemer. Listhaug mener derimot hun lærte mye på turen over grensen.

– Jeg skal ikke blande meg, men jeg synes det er veldig relevant å se hva våre naboland holder på med. Både det som har gått bra, men også de feilene som vi kan unngå å gjøre i Norge, sier Listhaug.

– Hva tenker du om at han ber deg holde deg unna?

– Det må jeg ta til etterretning, men jeg vet at han var på landsmøtet til Arbeiderpartiet så han har nok sine preferanser i norsk politikk, forsetter hun.

– Han er hjertelig velkommen!

Nå inviterer Sylvi Listhaug den svenske statsministeren til Norge for å se hvordan vi håndterer innvandring og integrering.

– Både han og min kollega i Sverige er hjertelige velkomne til Norge for å se på både innvandring- og integreringspolitikk, sier Listhaug til TV 2.

– Hva vil du vise ham da?

– Da kan vi reise til kommunene og se hva de gjør, deriblant introduksjonsprogrammet. Vi kan også vise fram det returarbeidet som vi gjør, der er vi veldig flinke i Europisk sammenheng, avslutter hun.

Sveriges statsminister har ikke besvart TV 2s henvendelser onsdag kveld.