REDDET: Frivillige redder Mike Henry og hans kjæreste Rosemarie Carpenter onsdag.
REDDET: Frivillige redder Mike Henry og hans kjæreste Rosemarie Carpenter onsdag. Foto: Gerald Herbert / AP / NTB scanpix

Jente (3) overlevde flommen ved klamre seg fast til sin døde mor

Dødstallet er steget til 20 i Texas etter orkanen Harvey.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

To nye personer er bekreftet omkommet i Texas, etter flommen i forbindelse med orkanen Harvey.

Det offisielle dødstallet er dermed oppe i 20.

Blant de døde er en familie på seks, en politimann som omkom i bilen sin, en 89 år gammel kvinne som omkom i hjemmet sitt og en 45 år gammel mann som falt i vannet da han forlot bilen sin.

Familien på seks var lenge savnet, men ble onsdag funnet i bilen sin, melder blant annet AP.

En av de nye som nå er bekreftet omkommet er en kvinne som døde da hun forsøkte å redde seg selv og sin tre år gamle datter.

Ifølge en rekke amerikanske medier overlevde den lille jenta, som klamret seg fast til moren da de to ble funnet. Jenta er innlagt på sykehus, men tilstanden hennes skal ikke være alvorlig.

Myndighetene i Texas har utrykt bekymring for at dødstallene kan stige betraktelig når vannet trekker seg tilbake og man begynner å få bedre oversikt over de rammede.

Mange med båt hjelper

Onsdag kveld skriver Houstons avdeling for krisehåndtering at de har mottatt henvendelser fra overveldende mange med båt som ønsker å bistå i redningsarbeidet.

SEKS OMKOM: Onsdag ble varebilen med seks medlemmer av Saldivar-familien funnet. Bilen ble feid av gårde av flomvannet da de prøvde å komme seg unna. Bare grandonkelen som kjørte bilen klarte å komme seg ut. AFP PHOTO / MARK RALSTON
SEKS OMKOM: Onsdag ble varebilen med seks medlemmer av Saldivar-familien funnet. Bilen ble feid av gårde av flomvannet da de prøvde å komme seg unna. Bare grandonkelen som kjørte bilen klarte å komme seg ut. AFP PHOTO / MARK RALSTON

Minst 30.000 mennesker er evakuert over hele staten, mens rundt 195.000 har registrert seg for å få finansiell støtte etter orkanen Harvey. Det melder New York Post.

Borgermesteren i Houston, Sylvester Turner, innførte portforbud fra tirsdag kveld til onsdag morgen. Han fryktet blant annet innbrudd hos mennesker som har måttet flytte ut av husene sine.

– Grunnet den nåværende situasjonen, og det faktum at mange mennesker er evakuert, at strømmen er borte og at det fortsatt er farlig å være ute i gatene om natten, har jeg innført portforbud fra i kveld, sa Turner på en pressekonferanse tirsdag.

Enorme ødeleggelser

Ødeleggelsene etter flommen er enorme.

Eksperter anslår at Harvey har ført til materielle og økonomiske ødeleggelser for om lag 325 milliarder kroner. Flommen er foreløpig ikke på vei tilbake, og stadig flere områder rammes.

Harvey, som traff land som en kategori 4-orkan, kan dermed bli en av de fem dyreste ekstremværhendelsene i USAs historie.

Tirsdag kom det også meldinger om at en kjemisk fabrikk i Crosby i Texas er i fare for å gå i lufta. Rundt 70.000 mennesker i området blir evakuert.