TRUET: Akhtar Chaudhry, her fra SV's valgvake på Rockefeller i Oslo under forrige stortingsvalg.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
TRUET: Akhtar Chaudhry, her fra SV's valgvake på Rockefeller i Oslo under forrige stortingsvalg. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: Bendiksby, Terje

Truet med å drepe Akhtar Chaudhry – må i fengsel

En mann i 50-årene fra Sør-Trøndelag er dømt til 21 dagers ubetinget fengsel for trusler og hatefulle ytringer mot SV-politiker Akhtar Chaudhry.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mannen har ifølge Adresseavisen forklart at han «etter en dårlig dag på jobb» skrev følgende på politikerens blogg i januar 2017:

«Måtte en klok person med våpen se sitt snitt til snarest mulig å avlive Akhtar Chaudhry med et hodeskudd fordi dette avskummet på ingen måte fortjener å leve. Han er en islamist med alt hva det innebærer.»

Mannen erkjente straffskyld i retten. Han forklarte at han angret på kommentaren med en gang han hadde sendte den. Men i retten hadde han ingen forklaring på hvorfor han ikke slettet kommentaren, men i stedet gikk inn på kommentaren for å redigere en skrivefeil.

Retten konkluderer med at utsagnet ikke faller inn under Grunnlovens paragraf 100 om vern av ytringsfriheten.

– Uttalelsen er utelukkende en meget alvorlig trussel, den er hatfremmende og en hån fremsatt på grunn av en annens religion, ifølge rettens vurdering.

Den dømte mannen ønsker å anke saken, ifølge hans forsvarer.

(©NTB)