20-ÅRSJUBILEUM: I høst er det 20 år siden Dorthe Skappel ledet God kveld Norge på TV 2.
20-ÅRSJUBILEUM: I høst er det 20 år siden Dorthe Skappel ledet God kveld Norge på TV 2. Foto: Espen Sollie / TV 2

Dette er stjernen Dorthe Skappel (54) nekter å møte

– Han er den eneste som har hengt på mitt pikerom, sier programlederen.

Gjennom 20 år som programleder i God kveld Norge har Dorthe Skappel (54) gjort intervjuer med stjerner som de fleste av oss bare kan drømme om å møte.

I dag blir hun sjeldent «starstruck». Årsaken er at hun mang en gang har bygget urealistiske forventninger til kjendiser hun har avtalt å møte.

– Personer som jeg i utgangspunktet har tenkt at: «Åh, det blir fantastisk å møte vedkommende!» har skuffet, mens personer jeg har hatt en dårlig magefølelse på og tenkt at de ikke har vært så kule, har vært veldig ålreite, sier TV-dronningen når TV 2 møter henne i forbindelse med jubileet.

«Bond» i bøtta

Det møtet ble ikke som jeg forventet, og derfor døde mine illusjoner om Sean Connery.
Dorthe Skappel (54)

James Bond-legende Sean Connery (87) var en av dem som klarte å skuffe Dorthe. Connery hadde fulgt henne gjennom barndommen som macho Bond-helt. I hennes øyne var han fantastisk.

Men da hun møtte ham i forbindelse med filmen «League of extraordinary gentlemen» i 2003, ble alt snudd på hodet.

– Det var en rævva film, bare så det er sagt – og det syntes han også! Han var ikke stolt av å være med i den filmen. Og ergo, så syntes han det var ubehagelig å sitte og snakke med journalister om den, tror jeg. Det møtet ble ikke som jeg forventet, og derfor døde mine illusjoner om Sean Connery.

Det samme gjaldt damemagneten Mel Gibson. Han var slettes ikke som Dorthe hadde forestilt seg.

– Jeg hadde sett ham i «Mytteriet på Bounty», blåøyd, kjekk og langt hår. Også traff jeg ham. Da var han liten, litt tynnhåret, gråøyd, kjederøykende og ganske ekkel. Det funker dårlig, altså, sier Dorthe og ler.

– Vi trenger helter

På grunn av nettopp slike møter, har hun én spesiell stjerne hun overhode ikke vil møte «what so ever», som hun sier selv. Det er «Grease»-kjekkasen og danseløva fra «Saturday night Fever», John Travolta (63).

– Jeg har jo hørt mye om ham, og det har vært mye greier, så jeg har jo en viss formening uansett, men han er den eneste som har hengt på mitt pikerom – som en kjempeplakat fra «Saturday Night Fever». Det minnet av John Travolta skal få lov til å være der, fordi jeg vet at jeg hadde blitt skuffet, avslutter hun.

Se God kveld Norge lørdager kl. 22.15 på TV 2. Du kan også se programmet på TV 2 Sumo når du vil!