TAKKET NEI: Ada Hegerberg har gitt beskjed om at hun ikke lenger vil være en del av det norske landslaget. Avgjørelsen overrasker mange.
TAKKET NEI: Ada Hegerberg har gitt beskjed om at hun ikke lenger vil være en del av det norske landslaget. Avgjørelsen overrasker mange. Foto: Roald, Berit

– Landslaget trenger spillere som er 100 prosent motivert

De norske landslagsspillerne er overrasket over Ada Hegerbergs avgjørelse og gjør det klart at de aldri ville funnet på å gjøre det samme.

Ada Hegerbergs landslagsnei slo ned som en bombe i Fotball-Norge tirsdag. Avgjørelsen har overrasket flere, blant andre herrelandslagets profiler.

– Det var veldig overraskende. Hun er bare 22 år. Det kom som et sjokk for de fleste. Det er klart det er trist, fordi landslaget trenger Ada. Hun er en av verdens beste fotballspillere. Har man ikke motivasjon, er det bedre å takke nei. Det er ikke vits å komme og gi 70-80 prosent på en samling. Landslaget trenger spillere som er 100 prosent motivert, sier Rune Jarstein til TV 2.

– Prøver aldri å overtale spillere
Hegerberg begrunnet avgjørelsen med manglende motivasjon, men ville ikke konkretisere hvilke forbedringer hun etterlyser på landslaget.

Lars Lagerbäck møtte pressen til fellesseanse på Ullevaal onsdag formiddag, og var klar på at han ikke ønsker å ha spillere som ikke er motivert for oppgaven på sitt landslag.

– Det handler om egen motivasjon. Jeg prøver aldri å overtale en spiller. Det ville aldri falt meg inn å gjøre. Har de ikke en egen motivasjon, skal de ikke være med på dette nivået, sa Lagerbäck, som kun uttalte seg generelt.

– Det er aldri trivelig å høre noe sånt om et lag. Jeg er ikke i kulissene og vet ikke hva som har skjedd. Det er vanskelig å ha en oppfattelse av det og hva som er grunnen. Det er vanskelig å kommentere.

Landslagskaptein Stefan Johansen sier at det er takhøyde under Lagerbäcks ledelse til å komme med sine meninger, men at det foreløpig ikke har vært behov for.

– Her vet vi at vi har en sjef som vil det beste for laget og få det beste ut av spillerne. Det er en grunn til at han er manager. Vi stoler på at det trenerteamet gjør er til det beste for oss. Det er en åpenhet i et lag også, og det må det være, sier Johansen.

– Først og fremst synes jeg det er synd. Hun er en populær spiller i både Norge og utlandet. Først og fremst er laget viktigst. Gir hun ikke 100 prosent, er det ikke riktig for hun å være med.

– Trist
For Håvard Nordtveit er det aldri aktuelt å takke nei til spill for det norske landslaget. Han innrømmer at han er sjokkert over avgjørelsen til Hegerberg.

– Det er trist når så gode fotballspillere velger å ta en pause fra landslaget. Vi håper at hun kommer snart tilbake. Vi vil alltid ha de beste spillerne med, sier Nordtveit.

– Jeg ser meg selv i speilet og er glad for at jeg kan holde på med fotball hver dag. Det er stort å spille med flagget på brystet.

Både Alexander Tettey og Per Ciljan Skjelbred valgte å takke nei til det norske landslaget i nyere tid. Lagerbäck sier at han er åpen for dialog med spillerne, og at han har snakket med Skjelbred, men at det ikke er noe som tyder på at avgjørelsen blir gjort om på.

– Jeg har forsøkt å spre budskapet at om de skulle endre mening, er de velkomne til å gi lyd fra seg, sa Lagerbäck.

PS: Landslagssjefen kunne opplyse på onsdagens pressekonferanse at Anders Konradsen har forlatt troppen. RBK-spilleren venter barn, og det er ikke planlagt å hente inn en erstatter.