Kaggestad tror disse ni rytterne blir tatt ut til sykkel-VM i Bergen

TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad mener åtte ryttere kan føle seg trygge.

Seinere i dag offentliggjør landslagssjef Stig Kristiansen hvilke ni ryttere som skal representere Norge på fellesstarten i VM.

Hele det norske VM-uttaket ser du på TV2.no og Nyhetskanalen i dag kl 13.45!

TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad har blinket ut åtte ryttere han mener bør delta i VM. Den siste og niende plassen mener han er åpen.

– Stig Kristiansen har sagt at det er 15 kandidater som kjemper om de ni plassene. Det synes jeg var litt voldsomt, sier han.

– Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen er selvskrevne. Sven Erik Bystrøm er også sikker når han melder seg VM-klar. I tillegg trenger det norske laget Vegard Stake Laengen til å kjøre inn brudd og hjelpe folk som punkterer. Jeg mener Odd Christian Eiking bør være med på laget, selv om han ikke er kjent som den beste lagspilleren. Han er en løs kanon, og det trenger vi kanskje, humrer Kaggestad.

– Videre har vi Amund Grøndahl Jansen. Jeg tror også August Jensen kommer med. Truls Korsæth kommer nok også med, selv om han ikke er i sin beste form. Korsæth har en utrolig motor og tåler mye, men jeg synes han har blitt rævkjørt i Astana. Da har vi åtte ryttere, sier Kaggestad.

– Den siste plassen står mellom Daniel Hoelgaard, Sindre Lunke, Kristoffer Skjerping og Bjørn Tore Hoem. Jeg tror ikke Lunke kommer med. Jeg har ganske sans for Bjørn Tore Hoem, som er en sliter og tåler mye juling. Skjerping er også en sterk kandidat. Han kommer fra Sotra. Det hadde jo vært hyggelig om han var på laget, selv om jeg ikke tror at Kristiansen tar hensyn til lokale interesser. Men den niende og siste plassen tror jeg blir Daniel Hoelgaards. Han kommer fra Vueltaen, der han har fått kjørt seg og bygget opp en del styrke. Det er et smart valg, sier Kaggestad.

TV 2-eksperten har også gjort seg opp noen tanker om hvem som blir tatt ut på U23-laget til VM-fellesstarten.

– Jeg tror i hvert fall at Kristoffer Halvorsen, Anders Skaarseth, Rasmus Tiller, Tobias Foss og Ole Forfang er med. Den siste plassen er mer åpen. Jeg vet at Stig Kristiansen er begeistret for Syver Wærsted, sier han.

PS! Også det norske kvinnelaget skal tas ut. Norges VM-kvote er seks ryttere.