GRAVIDSELFIE: Savanna LaFontaine-Greywind viser frem den voksende magen sin på Facebook. Én måned før termin ble hun drept.
GRAVIDSELFIE: Savanna LaFontaine-Greywind viser frem den voksende magen sin på Facebook. Én måned før termin ble hun drept. Foto: Facebook

Høygravide Savanna (22) ble drept og dumpet i en elv – babyen funnet hos naboene

Politiet klør seg i hodet etter at høygravide Savanna LaFontaine-Greywind (22) forsvant brått, og dukket opp død i en elv. Barnet hennes fant de hos naboene hennes.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

19. august forsvant høygravide Savanna LaFontaine-Greywind (22) brått fra Fargo i den amerikanske delstaten North Dakota.

Før hun forsvant, fortalte Savanna familien at hun skulle opp til naboen for å hjelpe til med et syprosjekt.

Søndag ble hun funnet død i en elv like ved Moorhead i nabodelstaten Minnesota.

The Washington Post skriver at liket var festet til en tømmerstokk, og at det var pakket inn i plastikk festet med gaffatape.

Fosteret var fjernet fra Savannas livmor.

Bare dager tidligere hadde politiet funnet en nyfødt jente hos naboen Savanna hadde vært hos.

Politiet mener at den nyfødte jenta er 22-åringens datter, og de venter nå på DNA-prøvesvar.

Pågrep naboene

Brooke Lynn Crews (38) og William Henry Hoehn (32) ble pågrepet i leiligheten, mistenkt for å ha drept Savannah, samt for kidnapping og falsk forklaring.

Det er foreløpig mange uklare detaljer rundt det som skjedde med Savanna etter at hun ankom den aktuelle leiligheten.

Det er ikke kjent hvordan jenta kom til verden, eller hva som skjedde med Savanna etterpå.

PÅGREPET:
PÅGREPET: Foto: Politiet mistenker at Brooke Lynn Crews (38) og William Henry Hoehn (32) drepte Savanna og stjal babyen hennes. Foto: Politiet

Setter brikkene sammen

Politiet ønsker ikke å bekrefte at det er snakk om såkalt fosterbortføring, hvor en gravid kvinne blir tvunget til å føde, eller babyen blir fjernet fra livmoren.

– En god del etterforskning gjenstår for å kunne sette sammen brikkene i denne saken, uttalte politisjef David Todd under en pressekonferanse mandag.

Og:

– Våre dypeste kondolanser, tanker og bønner går til Greywind-familien, som lider seg gjennom dette fryktelige tapet. Savanna var et offer for en grusom og ond handling.

– De tok hele verden fra meg

Savanna ventet barnet sammen med kjæresten Ashton Matheny.

Han forteller WDAY at de ga den ufødte jenta navnet Haisley Jo, og at han nå ikke vet sin arme råd.

– Alt jeg ønsket meg var et liv med Savanna og babyen min, men de tok det bort fra meg. Verdenen min er borte. De tok hele verden fra meg, sier han.

Satt modell for naboen

Da Savanna var savnet, sa mor Norberta LaFontaine-Greywind til Duluth News Tribune at 22-åringen fikk 20 dollar for å være modell for nabokvinnens syprosjekt.

Norberta sier at Savanna bare skulle være borte en liten stund, og at hun lot både lommeboka og en pizza hun akkurat hadde bestilt være igjen hjemme.

Da Savanna hadde vært borte et par timer, ble moren urolig.

Hun banket på naboens dør, og fikk beskjed om at Savanna hadde dratt.

– Hun var åtte måneder på vei. Føttene hennes hovne, så hun hadde ikke bare gått sin vei. Det var pizza der som hun ikke hadde spist. Hun hadde ikke bare forlatt den kvinnens leilighet og gått et sted, sa moren.

Familien meldte Savanna, som jobbet som sykepleierassistent, savnet senere samme dag. Flere titalls politibetjenter ble sendt ut på leting etter henne.

Fant jenta på fjerde forsøk

MYSTERIE: Politiet sier at det er mange brikker som må på plass før de kan gi svar på hva som egentlig skjedde med Savanna, som her tar et bilde av seg selv i bilen. Foto: Facebook
MYSTERIE: Politiet sier at det er mange brikker som må på plass før de kan gi svar på hva som egentlig skjedde med Savanna, som her tar et bilde av seg selv i bilen. Foto: Facebook

Politiet undersøkte naboleiligheten hele tre ganger, men først den fjerde gangen fant de den nyfødte, friske jenta.

Jenta ble tatt med til et nærliggende sykehus, og er nå tatt hånd om av myndighetene.

Foreløpig har ikke barnefaren fått møte jenta.

Crews og Hoehn innrømmet at babyen tilhørte Savanna, men har ikke forklart hva som skjedde med den høygravide kvinnen, eller hvordan jenta kom til verden.

– Både Hoehn og Crews påberopte seg sin rett til rådgivning, og nekter å svare på flere spørsmål, uttalte politisjef Todd under pressekonferansen forrige uke.