STOD FREM SOM LESBISK: Kristina Kristiansen var redd for at lagvenninnene ikke ville gå i dusjen med henne.
STOD FREM SOM LESBISK: Kristina Kristiansen var redd for at lagvenninnene ikke ville gå i dusjen med henne. Foto: Teigen, Trond Reidar

Håndballstjernens frykt: – Tror de at jeg kikker på puppene deres?

Kristina «Mulle» Kristiansen forteller om bekymringene da hun sto frem som lesbisk.

Kristina «Mulle» Kristiansen er av av de største håndballprofilene i Danmark. 28-åringen står med over 60 landskamper og bidro sterkt til at Nykøbing Falster tok DM-gull i vår.

Gullsesongen til klubblaget blir viet plass i den nye boken «Vejen til DM-guldet», ført i pennen av Folketidende-journalisten Jens-Christian Borre Larsen.

Han har viet ett av kapitlene til playmakeren, som ikke er helt som andre håndballspillere.

«Mulle» var 18 år da hun flyttet til Holstebro for å satse på håndballen. Da informerte hun også venner og familie om at hun er homoseksuell. I sin tid i Tvis Holstebro ble hun også lagvenninne med linjespilleren Mette Gravholt. De to var også kjærester en periode, men fant etter hvert ut at de passet best som bare venner. I 2015 fant hun lykken med den svenske stjernen Nathalie Hagman. I en periode spilte alle tre på samme lag.

Den tatoverte og rappkjeftede 28-åringen er blitt danskenes store yndling. «Mulle» har heller ikke lagt skjul på sin seksuelle legning etter at hun ble allemannseie i Danmark, men innrømmer i den nye boken at det var vanskelig i begynnelsen.

Hun holdt lenge sin seksuelle legning hemmelig, før håndballprofilen en dag sendte en sms til venner og familie.

«Hei venner og familie. Jeg har noe å fortelle. Jeg er lesbisk, og jeg har en kjæreste. Jeg håper at dere fortsatt elsker meg», skrev hun.

Da hadde «Mulle» allerede innrømmet overfor moren at hun var lesbisk. En tung bør hadde falt av skuldrene til håndballprofilen, men bekymringene var ikke helt over.

– Jeg var redd for at folk ikke ville gå i dusjen med meg. At de trodde at jeg inne i garderoben kikket på puppene deres, forteller hun i boken, gjengitt i Ekstra Bladet.

– Det er vanskelig å lyve om sin seksualitet. Jeg gikk rundt og sa at det var gutter som så søte ut, men det var for å skjule at jeg pratet med jenter. I dag synes jeg bare at man skal si det som det er. Hvis det er noen som ikke synes det er kult å ha en lesbisk venninne, kan de bare forsvinne. Da er de ikke ekte venninner, sier hun.