Bak rattet:

Derfor angrer Siv på «Morna, Jens»

Frp-lederen snakker ut om lesberyktene og forteller om den gangen hun fanget en tyv .

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tidligere har statsminister Erna Solberg (H) kjørt rundt i programmet «Bak rattet», hvor alle partilederne skal være med.

Nå var det Frp-leder og finansminister Siv Jensens tur til å snakke om løst og fast under en kjøretur med TV 2-reporter Linn Wiik.

– Foreldrene min drev en skobutikk på gateplan, også bodde vi i leiligheten over, forteller Siv.

Hun forteller også om den gangen hun fanget en tyv i foreldrenes butikk.

– Det var en ung fyr som kom seg inn på lageret. Jeg så dette, så jeg kastet meg rundt beinet på ham og holdt ham fast, mens jeg ropte. Han ble tatt, så det var et stolt øyeblikk, smiler Siv.

Se hele «Bak rattet» i videovinduet øverst!

– Har ikke funnet han jeg vil dele livet med

Fordi Frp-lederen bor alene, har det det fra tid til annen versert rykter rundt hennes legning. Disse ryktene synes hun nesten er komisk.

– Folk kjenner meg som veldig uredd, og jeg sier akkurat det jeg mener. Hvorfor i alle dager skulle ikke jeg ha kommet ut av skapet hvis jeg hadde hatt behov for det? Hvis jeg var lesbisk hadde jeg virkelig ikke hatt noen problemer med det.

Finansministeren sier alle skal være stolte av den legningen de har. Hun mener nordmenn har en forventning om at politikere skal være gift, ha barn og bo i hus.

– Fordi man ikke passer inn i A4-formatet er det enten noe galt med deg, eller så er det noe man ikke forteller. Sannheten er at jeg ikke har funnet den mannen jeg vil dele livet med.

Noen ganger bør folk tenke seg om før de stiller spørsmål om slike ting, mener Siv.

– Det kan være sårende noen ganger, for det blir veldig nært og privat, sier hun og legger til:

– Dere har egentlig ingenting med det.

– Burde vært raus

Da høyresiden tok valgseieren for fire år siden, skjedde spesielt én hendelse som mange vil huske. Nemlig da Frp-lederen ropte «Morna Jens», rettet mot den tidligere statsministeren Jens Stoltenberg.

– Den der kommer til å forfølge meg, vet du. Det var et utslag av eufori. Den valgnatten hvor jeg skjønte at det gikk veien. Jeg er litt lei meg for det i ettertid, for jeg liker jo Jens Stoltenberg veldig godt. Han er en veldig skikkelig fyr, og jeg burde ha kostet på meg å være litt raus overfor ham når han hadde vært statsminister i åtte år.

Til slutt i bilturen forteller Siv at hun er svært stolt av innvandringsminister Sylvi Listhaug, for måten hun alltid står rakt i stormen på.

– Hun er flink og hun står på. Jeg kjenner meg litt igjen i det, for jeg har gjort det selv i veldig mange år. Hun er tøff.