DØDE: Martine døde på sykehuset etter å ha blitt påført hodeskader.
DØDE: Martine døde på sykehuset etter å ha blitt påført hodeskader. Foto: Privat

Martine (1) døde i 2006 – nå er dagmammaen tiltalt

Etter at Cold Case-gruppen til Kripos gjenopptok etterforskningen av drapssaken i fjor, er det nå tatt ut tiltale i saken der ett år gamle Martine døde i 2006.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

4. september 2006 ble et ett år gammelt barn lagt inn på sykehus med alvorlige hodeskader. Det lille barnet døde senere på sykehuset.

Det var Martine som døde, bare 13 måneder gammel.

Saken gjenopptatt

Dagmammaen som passet Martine, ble i 2007 siktet for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter, med døden til følge.

Ifølge politiet var det aldri tvil om at hodeskadene var påført av noen andre, men det var vanskelig å fastslå når skadene ble påført henne.

Saken ble derfor henlagt, noe foreldrene påklaget til Riksadvokaten.

Siden i fjor har Kripos Cold Case-gruppe etterforsket saken. Det var Martines foreldre som selv tok kontakt med gruppa da den ble opprettet i 2015.

I oktober i fjor ble det kjent at dagmammaen igjen hadde status som siktet i saken.

– Sommeren 2016 iverksatte politiet i Nordre Buskerud, med svært god bistand fra Cold Case, utenrettslig etterforskning i saken. Denne etterforskningen medførte at saken ble gjenåpnet av Riksadvokaten etter straffeprosessloven § 74, idet Riksadvokaten mener det foreligger nye bevis av vekt i saken, sa politiadvokat Per Thomas Omholt i Sør-Øst politidistrikt til TV 2 i fjor.

Blir rettssak

Tirsdag kveld melder Aftenposten at det nå er tatt ut tiltale i saken.

Ifølge tiltalen skal kvinnen, som hadde ansvaret for å passe barnet 4. september, ha støtt bakhodet til jenta mot et hardt underlag gjentatte ganger.

Dette førte til brudd i kraniet og halsvirvelen, i tillegg til andre skader.

Kvinnen er tiltalt for legemsbeskadigelse med døden til følge.

Rettssaken er berammet til februar 2018, i Ringerike tingrett.