Fra topphåndball i Makedonia til mann og hund i Sola

Camilla Herrem flytter hjem til Sola, men nekter for at det er et steg ned. Nå satser den norske håndballprofilen mot OL i 2020.

Camilla Herrem er en av de store norske håndballprofilene som har vendt hjem til norsk Eliteserie.

Forrige sesong spilte hun Mesterliga-finale sammen med verdensstjernene i makedonske Vardar.

Denne sesongen er hun tilbake i Sola som ble nummer åtte forrige sesong, og skal jobbe som håndball-lærer på videregående skole på siden av.

Se Sola-Storhamar direkte på TV 2 Sportskanalen og tv2sumo.no i kveld fra 20.15.

– Endelig har jeg mitt eget hus!

Det kan i utgangspunktet virke som et drastisk steg ned, men Herrem selv mener hun med dette kan ta et steg opp.

– Det var et topp sportslig opplegg i Vardar i Skopje, men det var nok en gang ensomt, sier hun.

Ønsker du mer håndballstoff? Følg nye TV 2 Håndball på Facebook.

Hun dro fra Sola til Byåsen i januar 2006, og har også vært i Romania, Danmark og nå sist i Makedonia.

– Nå har Steffen (Stegavik) og jeg vært sammen i elleve år, gift i fire, men vi har kun bodd sammen i tre. Jeg følte det var på tide å bo sammen med han jeg er gift med. Med hunden vår Lykke, med familie og venner i nærheten, sier den meget hjemmekjære og store Sola-patrioten Camilla Herrem.

– Jeg har ikke angret ett sekund. Alt er bare positivt. Jeg storkoser meg med et liv utenom håndballen, som jeg har savnet litt. Og så har jeg mitt eget hus!

Satser mot OL

Men den 30 år gamle venstrekanten på landslaget har ikke tenkt å trappe ned på det sportslige.

– Mange spør om motivasjonen etter at jeg kom hjem til Sola. Min drøm er å satse mot OL i 2020, så jeg er supermotivert. Og vet hva som skal til for å være på topp, selv om jeg ikke spiller i en toppklubb. Jeg har en plan!

Herrem skal trene en dag i uka med herrelaget til Nærbø der ektemannen Stegavik spiller. I tillegg blir det mange egentreninger. Det fysiske har hun kontroll på gjennom Olympiatoppen.

– I Vardar var jeg en venstrekant som fikk ballen av og til, og fikk spille halve kampen. I Sola får jeg en helt annen rolle. Det vil utvikle meg og gjøre meg bedre. Jeg skal jobbe med nye ting. Nå kan jeg styre hverdagen og treningene selv, sier hun.

– Jeg skal bli bedre og mer stabil, lover Herrem som i flere år allerede har vært en av verdens beste og mest stabile på venstrekanten.