Trentin med sin andre Vuelta-seier

Italienske Matteo Trentin viser sterk form i Vuelta a España og sikret tirsdag sin annen etappeseier i årets ritt.

Se Vueltaen hver dag på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo.

Quick-Step-rytteren beseiret spanske José Joaquín Rojas i spurtduell etter at de to slet seg løs fra en utbrytergruppe som opprinnelig omfattet 18 ryttere. Med etappeseieren overtok Trentin den grønne poengtrøya i rittet.

Se spurten i videovinduet over

Den britiske Sky-rytteren Chris Froome beholder ledertrøya også etter rittets 10. etappe. Etter en lang, bratt og skummel utforkjøring på glatt asfalt i regnværet kom han til mål med hovedfeltet drøyt fire og et halvt minutt etter etappevinneren.

I sammendraget var det likevel ingen store endringer. Dagen etter rittets første hviledag hadde Froome ingen store problemer med å forsvare sin røde ledertrøye.

Briten, som prøver å fullføre en sjelden dobbelttriumf med seier i Tour de France og Vuelta a España samme år, er fortsatt 36 sekunder foran Esteban Chaves, 1.17 minutt foran Vincenzo Nibali og 1.33 foran Fabio Aru. Derimot tok irske Nicolas Roche innpå og er ny treer i sammendraget.

Nibali er kjent som en av verdens beste og dristigste ryttere i utforkjøringer. Han prøvde å vinne sekunder i avslutningen av etappen, men greide det ikke.

Roche greide derimot å rykke fra gruppen med favorittene, og han tok omtrent et halvminutt som førte ham opp til 3.-plass i sammendraget med samme tid som Chaves.

(©NTB)