MISFORNØYDE: Landslagssjef Martin Sjögren (tv) og toppfotballsjef Nils Johan Semb er ikke fornøyde med at Norges største fotballstjerne på kvinnesiden, Ada Hegerberg, sier nei til landslaget.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
MISFORNØYDE: Landslagssjef Martin Sjögren (tv) og toppfotballsjef Nils Johan Semb er ikke fornøyde med at Norges største fotballstjerne på kvinnesiden, Ada Hegerberg, sier nei til landslaget. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: Junge, Heiko

Reagerte på Hegerbergs manglende støtte: – Det var et usselt svar

Både toppfotballsjef Nils Johan Semb og landslagssjef Martin Sjögren bekrefter til TV 2 at de reagerte på at Ada Hegerberg nektet å gi Sjögren støtte etter sommerens EM-fiasko.

Tirsdag sprakk nyheten om at Ada Hegerberg gir seg på det norske kvinnelandslaget med umiddelbar virkning.

Landslagskaptein Maren Mjelde sier til TV 2 Sporten at hun er svært overrasket over stjernens avgjørelse.

– Jeg er overrasket. Vil ikke kommentere for mye rundt saken utenom at dette er hennes valg og avgjørelse. Vi er avhengig av å ha med oss spillere som er motiverte og lystne på å gjøre den jobben som trengs for å snu motgangen som vi har vært gjennom denne sommeren. Og der skal jeg være med og ta tak sammen med spillere og støtteapparat og sørge for at vi skal utvikle oss og komme tilbake sterkere, sier Mjelde til TV 2 Sporten.

Avhoppet kom som en stor overraskelse for NFF som har visst om avgjørelsen i noen dager.

Norsk toppfotballsjef Nils Johan Semb og landslagstrener Martin Sjögren møtte pressen på Ullevaal tirsdag ettermiddag.

– Det kom som en stor overraskelse, helt uten forvarsel. Tidspunktet er veldig uheldig. Vi hadde behøvd Ada Hegerberg i VM-kvaliken, sier Martin Sjögren om den norske stjernens avgjørelse.

Den norske toppfotballsjefen Nils Johan Semb sier også at beskjeden kom et sjokk.

– Jeg var like overrasket som Martin. Jeg hadde sett for meg at Ada skulle stå i bresjen for dette laget, og jeg er veldig skuffet, sier Nils Johan Semb.

I en pressemelding kommer Lyon-spilleren med en hel rekke punkter som begrunnelse for avhoppet fra landslaget, og sier at dette er en avgjørelse som har blitt til over tid.

– Dette er veldig overraskende og en helt ny tilbakemelding å få, sier Nils Johan Semb til TV 2.

– Hun etterlyser alt og ingenting

I pressemeldingen etterlyser Hegerberg blant annet «forbedringer til planleggingsarbeidet, i gjennomføringsfasen og i oppfølgingen».

– I tillegg er det mye å gå på når det gjelder kommunikasjon og dialog, skriver hun.

– Hvordan reagerer du på at en enkeltspiller sier slike ting? Det høres jo ut som en fullstendig mistillit?

– Det skal være stor takhøyde for å melde tilbake om hva som må forbedres for å få gode resultater. Her pekes det på veldig mye ting, men det må være konkret for at vi skal kunne ta tak i det, sier Semb til TV 2.

– Det er veldig vidt det hun skriver. Det omfatter egentlig alt. Det er veldig lite konkret, fordi dette er en sånn type evaluering vi egentlig gjør hele tiden. Dette er alt, og på mange måter ingenting.

Hadde møte med Hegerberg

Semb og Sjögren hadde et møte med Hegerberg tidligere denne uken hvor hun la frem sine synspunkter.

– Der kom det frem en del punkter om saker som går tilbake i tid, og noen nye. Visse saker er vi enige om, visse saker har vi vært fullt klar over og jobbet med, og visse saker er vi ikke enige om, sier Sjögren til TV 2.

Men verken Sjögren eller Semb vil gå i detaljer på hva som ble sagt på møtet.

– Hun var veldig ærlig og åpen. Det var et møte hvor hun la frem hvorfor hun ikke vil spille på landslaget lenger. Jeg hadde håpet at hun, som den profilen hun er, skulle dra lasset. Det hadde det norske kvinnelandslaget trengt, sier toppfotballsjefen til TV 2.

– Prøvde dere å overtale henne?

Det var ikke snakk om å prøve å overtale henne. Vi hadde en samtale rundt det for det hjelper ikke med noe overtalelse, for å spille på landslaget må man ha en indre motivasjon. Vi ville selvfølgelig veldig gjerne ha hun med, men da må hun være topp motivert for det, naturligvis, sier Semb til TV 2.

– Det er et usselt svar

Etter sommerens EM-fiasko nektet Ada Hegerberg å gi sin støtte til trener Martin Sjögren. I pressemeldingen avkrefter hun at svensken er hovedgrunnen til at hun gir seg, men Semb sier til TV 2 at han reagerte på intervjuet Hegerberg ga til TV 2 etter tapet mot Danmark i sommer.

– Jeg reagerte på at man ikke var klar på det (om hun hadde tillit til Sjögren). Jeg synes spillere skal spille, og ikke uttale seg om trenere i et mesterskap. Jeg reagerte på den uttalelsen da den kom.

Martin Sjögren reagerte også på Hegerberg-intervjuet, men sier til TV 2 at han ikke tar Ada Hegerbergs beslutning som et tegn på mistillit til ham.

– Jeg synes det er et usselt svar. Men samtidig er det et svar som kommer i kampens hete. Men det var et dårlig valgt svar. Vi er helt avhengig av å skape et felleskap, en «vi-følelse».

– Synes du at hun setter hun seg selv foran landslaget?

– Det må hun svare på. Har hun ikke motivasjon til å spille på landslaget, så skal hun ikke spille. Vi behøver spillere som er hundre prosent motiverte, sier landslagssjefen til TV 2.

– Begrunnelsen er utydelig

TV 2 Sportens fotballekspert og tidligere landslagsspiller Lene Mykjåland mener pressemeldingen fra Ada Hegerberg burde vært tydeligere.

– Jeg synes at begrunnelsen var ganske utydelig. Jeg har selv vært i den situasjonen og gitt meg på landslaget, og respekterer valget. Men jeg lurer på hva den egentlige grunnen til at Ada gir seg er, sier hun til TV 2 Sporten.

Mykjåland har forståelse for at Hegerberg kan mangle motivasjon, men synes begrunnelsen er uklar og tvetydig.

– Hvis Ada virkelig har slitt med å finne motivasjonen på landslaget, og ikke finner glede i å spille for landslaget, så har jeg forståelse for det. Og det er i seg selv veldig trist. Men hvis Ada gir seg fordi hun ikke føler at ting har fungert på landslaget for hennes del, så synes jeg at hun burde vært ærlig på det. Jeg savner en tydeligere begrunnelse fra Ada slik at det hadde blitt lettere for omverden å forstå avgjørelsen, poengterer Mykjåland til TV 2.