SAVNET: Stig Ingar Evje har vært savnet siden 3. mai. Politiet mistenker at det er levningene etter ham som nå er funnet ved Sjusjøen. Foto: Privat
SAVNET: Stig Ingar Evje har vært savnet siden 3. mai. Politiet mistenker at det er levningene etter ham som nå er funnet ved Sjusjøen. Foto: Privat

Politiet tror de har funnet Stig Ingar Evje – venter på endelig bekreftelse

Innlandet politidistrikt opplyser at de fortsatt tror at det er savnede Stig Ingar Evje som er funnet ved sørenden av Sjusjøvatnet søndag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag ettermiddag ble levningene av en mann funnet av en turgåer ved sørenden av Sjusjøvatnet ved Natrudstilen.

– Levningene bærer preg av å ha ligget ute en tid, opplyser lensmann i Ringsaker, Terje Krogstad, til TV 2.

De pårørende til Evje ble orientert om funnet.

Avventer endelig id

Tirsdag ettermiddag opplyser politiet i Innlandet at de fortsatt ikke har ikke fått noen endelig bekreftelse på identitet på den døde mannen som ble funnet på Sjusjøen.

– Politiet har fortsatt grunn til å tro at det er savnede Stig Ingar Evje som er funnet, opplyser lensmannen.

Gudbrandsdalen dagningen skrev søndag at funnet skal ha blitt gjort om lag 300 meter fra stien rundt Sjusøvannet, ikke langt fra hytta hvor den savnede Stig Ingar Evje forsvant fra 3. mai tidligere i år.

– Vi har søkt i området, men ikke akkurat her. Helikopter søkte 300 meter unna og snøscooter 150 meter unna, på det nærmeste. Vi har søkt i et svært stort område, og det har ikke vært noen spesielle observasjoner knyttet til dette området som har gjort at vi har søkt ytterligere her, sier Krogstad.

Han opplyser videre at det godt kan være personen som er funnet har ligget ute helt siden 3. mai.

– Samtidig er det observasjoner etter dette som gjør at vi ikke kan være sikre på dødstidspunktet. Det er det ikke sikkert vi noen gang får et endelig svar på. Dødsårsaken er heller ikke kjent for oss per nå, men det er ingenting som tyder på at det har skjedd noe kriminelt, sier lensmannen.

Mange leteaksjoner

Det er ingen andre personer som er savnet i dette området, ifølge politiet.

Familien til Evje har gjennomført flere leteaksjoner etter 45-åringen. Selv om det har gått flere måneder, har de hatt håp om å finne ham i live.

Forskjellige vitner har ment de kan ha sett den savnede i områder et godt stykke unna familiehytta han forsvant fra.