Oslo  20170828.
Sander Berge (tv) Mats Møller Dæhli og resten herrelandslaget i fotball trener på Ullevaal Stadion mandag, før VM kvalifiseringskampen mot Aserbajdsjan.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Oslo 20170828. Sander Berge (tv) Mats Møller Dæhli og resten herrelandslaget i fotball trener på Ullevaal Stadion mandag, før VM kvalifiseringskampen mot Aserbajdsjan. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: Junge, Heiko

Berge om overgangsryktene: – Summene er helt absurde

Sander Berge lar seg ikke påvirke av alle ryktene rundt sin egen fotballfremtid.

Sander Berge kan komme til å forlate belgiske Genk til fordel for La Liga-klubben Sevilla før overgangsvinduet stenger 31. august.

Ifølge ulike medier skal Sevilla være klar til å tilby Genk 100 millioner kroner i overgangssum for nordmannen.

Selv tar hovedpersonene alle overgangsryktene med knusende ro.

– Som fotballspiller tar jeg ting med ro. Jeg er heldig som får være med landslaget nå og vise meg frem i to kamper. Det er bare en anerkjennelse at klubber er interessert. Men det får klubber og agenter ta seg av, sier Berge til TV 2 Sporten.

– Summene er helt absurde
– Klarer du å stenge alle ryktene ute?

– Jeg er blitt god på det. Det er langt fra interesse til at det blir konkret. Blir det konkret så får jeg ta det som det kommer. Selv vil jeg bare trene hardt for å bli best mulig, svarer midtbanespilleren, som likevel innrømmer at det ikke har gått opp for ham at Sevilla ifølge ryktebørsen skal være villige til å betale 100 millioner kroner i overgangssum.

– Jeg synes summene er helt absurde. Det er blitt helt spinnvilt i fotballen, men man må bare vende seg til det, slår han fast.

Berge er imidlertid klar til å prøve seg på et høyere nivå enn Genk om en enda større klubb kommer på banen.

– Uansett nivå så skal jeg tilpasse meg det høye nivået og forbedre meg som fotballspiller, konkluderer han.

Får forlate landslagssamlingen for å signere
Sander Berge får tillatelse av landslagssjef Lars Lagerbäck til å forlate landslagssamlingen om Sevilla kommer på banen med et konkret bud.

– Jeg har pratet med Sander om hvordan vi skal håndtere det om det skjer noe. Vi er enige om hvordan vi skal håndtere det. Om det skjer noe ekstraordinært så kan han forlate en landslagssamling i to eller fire timer om det ikke påvirker en prestasjon. Men handler det om en spillerovergang så er det vel signatur og medisinsk sjekk som må ordnes, og det kan løses på en annen måte enn at han må ut å reise, sa Lars Lagerbäck.