Mot tidenes kjøpefest på Anfield: – Alt tyder på at klubben har et stort salg på gang

TV 2-ekspert Petter Myhre hyller Liverpools signering av Naby Keita. Men kjøpefesten på Anfield er trolig langt fra over.

Liverpool bekreftet tirsdag signeringen av Naby Keita.

22-åringen, som først ankommer Anfield sommeren 2018, blir historiens dyreste Liverpool-kjøp.

Liverpool punget nemlig ifølge flere medier ut med 55 millioner pund, eller om lag 551 millioner norske kroner, til RB Leipzig for å sikre seg Keita.

TV 2-ekspert Petter Myhre tror Keita kan bli en strålende signering for Liverpool.

– Jeg mener dette er en spennende og god signering med tanke på det jeg har sett av spilleren selv, og det jeg har sett andre som har sett ham i aksjon har uttalt. Det virker som en fornuftig signering for Liverpool og en spilletype klubben trenger. Klopp trenger flere strenger å spille på og han er en annerledes spillertype enn de Liverpool har offensivt på midtbanen for øyeblikket, poengterer Myhre.

– Klopp er ikke ferdig shoppet
At Keita først ankommer Anfield om ett år ser Myhre ingen problemer med.

– Jeg synes at det er positivt at en klubb allerede nå går ut og signerer en spiller for fremtiden. Det viser en langsiktig tanke om å bygge et lag og en klubb, roser Myhre, før han utdyper:

– Fremfor å i hive seg over nummer to eller tre eller fire på ønskelisten, så gikk de for nummer én. De skjønte at det ikke var mulig å hente ham nå. Men ved å signere fra og med neste sesong viser Liverpool en klar tanke om hvor de vil hen. Det er en positiv og fornuftig klubbdrift, og de har valgt langsiktige løsninger fremfor en kortsiktig tankegang, poengterer han.

Jürgen Klopp og Liverpool er imidlertid ikke helt ferdige med sommerens kjøpefest - i hvert fall ikke om en skal tro engelske tabloider.

The Daily Mail hevder at Liverpool også vil forsøke å kjøpe Southamptons forsvarsklippe Virgil van Dijk for rundt 700 millioner kroner og Monaco-stjernen Thomas Lemar for rundt 750 millioner kroner før overgangsvinduet stenger 31. august.

Monaco har allerede avslått to bud fra Liverpool på Lemar, men ifølge britiske aviser har Anfield-klubben nå lagt inn et nytt og siste bud som de håper den franske klubben vil godta.

Samtidig melder engelske medier at van Dijk skal gjennomføre den medisinske sjekken i Liverpool i løpet av kort tid.

Liverpool kan altså komme til å punge ut over to milliarder på spillere før overgangsvinduet stenger 31. august.

– Tyder på at Liverpool har et stort salg på gang
Petter Myhre mener både van Dijk og Lemar er spillere Liverpool trenger.

– Klopp ser at han må styrke troppen for å henge med tetlagene. Liverpool kan sannsynligvis ikke matche Manchester City, Manchester United og Chelsea når det gjelder overgangssummer. Sammen med Tottenham og Chelsea må de hente spillere på sin hylle, men også der finnes det ekstremt mange gode fotballspillere, konstaterer Myhre, og fortsetter:

– Klopp vil ha de spillerne som kan komme inn og gjøre en formidabel jobb i sin spillestil. Van Dijk har vært et tema lenge, og jeg skjønner godt at Liverpool vil styrke den lagdelen. Han trenger forsvarsspillere som er ekstraordinære og en signering av van Dijk virker fornuftig.

Dersom også Thomas Lemar ankommer Liverpool tror Myhre playmakeren Philippe Coutinho blir solgt.

– Dersom Lemar også kommer tyder det at han blir hentet for å erstatte Coutinho. Jeg blir overrasket om Liverpool hoster opp så mye penger dersom klubben ikke har et stort salg på gang, sier han.