Statoil skuffet etter ulønnsomt funn i Barentshavet

Statoil hadde store forventninger til prøvebrønnen Korpfjell i Barentshavet sørøst, men resultatet av boringen var et lite og ikke lønnsomt gassfunn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Statoil og partnere har påvist et lite, ikke-drivverdig gassvolum i Korpfjell-brønnen i Barentshavet sørøst, heter det i en pressemelding fra Statoil tirsdag formiddag.

Korpfjell er den første letebrønnen i Barentshavet sørøst, den norske delen av det som tidligere var et omstridt område mellom Norge og Russland.

Hovedmålet med brønnen var ifølge Statoil å påvise om det fantes olje i den store geologiske strukturen på Korpfjell, men tross store forventninger har boringen har bare påvist små gassvolumer. Gassfunnet er anslått til mellom 40 og 75 millioner fat oljeekvivalenter (6-12 milliarder standardkubikkmeter med gass).

– Vi har hele tiden påpekt den store geologiske usikkerheten knyttet til Korpfjell. Det største spørsmålet var om vi ville finne noe i det hele tatt. Og ved et funn – om det var gass eller olje, sier Jez Averty, Statoils letedirektør i Norge og Storbritannia, og fortsetter:

– Resultatet er selvsagt skuffende, men det er altfor tidlig å trekke konklusjoner om hva dette betyr for potensialet i Barentshavet sørøst, sier Averty.

(©NTB)