Kun den medisinske sjekken gjenstår før Oxlade-Chamberlain er Liverpool-spiller

Alex Oxlade-Chamberlain (24) ventes å fullføre den medisinske sjekken onsdag kveld.

Alex Oxlade-Chamberlain skal på det nærmeste være klar for Liverpool, melder en rekke engelske medier.

Midtbanespilleren hadde ett år igjen av kontrakten med Arsenal, men ønsket ikke å forlenge.

BBC melder onsdag kveld at Arsenal har akseptert et bud på 400 millioner kroner fra Liverpool på 24-åringen.

Også Sky Sports News melder at Liverpools bud på den engelske landslagsspilleren er godtatt av Arsenal.

Onsdag kveld skal spilleren være i gang med den medisinske sjekken. Den engelske landslagsspilleren skal ha blitt enig med Liverpool om de personlige betingelsene og vil få en ukelønn på snaue 1,2 millioner kroner, melder flere engelske aviser. Det er mindre enn hva enn han skal ha blitt tilbudt av både Arsenal og Chelsea.

BBC skriver at den engelske landslagsspilleren i løpet av kort tid vil skrive under på en femårskontrakt på Anfield.

Takket nei til Chelsea
Overgangen skjer i så fall dager etter han var med å tape 0-4 på Anfield.

Oxlade-Chamberlain skal ha avslått et kontraktstilbud med en ukelønn på om lag to millioner kroner i Arsenal. Han takket også nei til Chelsea etter at Arsenals London-rivaler fikk akseptert et bud nylig.

Landslagsspilleren ønsker å spille sentral midtbane, en posisjon Jürgen Klopp skal være villig til å bruke ham i.

Oxlade-Chamberlain har startet alle fire kampene for Arsenal hittil denne sesongen.

– Selger på grunn av dårlige holdninger
Arsenal nektet lenge for at de ville selge, men Mirror spekulerer i om spillerens holdninger den siste tiden kan være det som endret Arsene Wengers mening.

Oxlade-Chamberlain, som ble hentet fra Southampton i 2011 for 130 millioner kroner, ligger an til å bli Liverpools fjerde signering i overgangsvinduet.

Jürgen Klopp har fra før sikret seg Dominic Solanke, Mohamed Salah og Andy Robertson. I tillegg har de hentet Naby Keïta, som først kommer sommeren 2018.

Wenger: – Han kan bli en av de største
Nyheten om at Oxlade-Chamberlain selges kan ikke annet tolkes som et nytt slag for Arsene Wenger, som forrige uke gikk ut og sa at spilleren hadde en stor fremtid i Arsenal.

– Vi har investert mye penger og tillit i spillere som Alex Oxlade-Chamberlain, som vi kjøpte i ung alder. For meg så har disse et ansvar for fremtiden til klubben, for Alex Oxlade-Chamberlain vil bli en av de største engelske spillerne de kommende årene. Derfor er jeg fast bestemt på å beholde ham her, og jeg håper at han ønsker å bli værende, sa Wenger, ifølge Sky Sports News.

Oxlade-Chamberlain har spilt 198 kamper for Arsenal etter at han ankom klubben fra Southampton i august 2011. Overgangssummen på omlag 400 millioner kroner blir Liverpools nest dyreste gjennom tidene om overgangen går gjennom.