LIVERPOOL-KLAR: Naby Keïta.
LIVERPOOL-KLAR: Naby Keïta. Foto: Martin Meissner

Liverpool kjøper Keïta for rekordsum

En av sommerens overgangssagaer er over.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Naby Keïta har vært koblet til Liverpool hele sommeren. Nå har endelig Jürgen Klopp fått tak i RB Leipzig-spilleren, men ikke før neste sommer.

Det bekrefter Liverpool tirsdag.

Liverpool og RB Leipzig er enige om en overgangssum på minst 510 millioner kroner, som er spillerens utkjøpsklausul neste sommer. Keïta kommer ikke til å slutte seg til Liverpool-laget før sesongoppkjøringen neste sommer.

Det er ventet at Keïta får trøyenummer åtte, som har vært ledig siden Steven Gerrard forlot klubben i 2015.

22 år gamle Keita har stått høyt på Liverpool-manager Jürgen Klopps ønskeliste i sommer, men Leipzig har nektet selge.

– Jeg er svært fornøyd over at en avtale, som gir meg muligheten til å bli en del av Liverpool neste sommer, er på plass. Da blir jeg del av et prosjekt som begeistret meg veldig, sier Keita i en uttalelse på Liverpools nettsider.

Overgangssummen er ny rekord for Liverpool, som satte ny rekord også tidligere i sommer da Mohamed Salah ble hentet fra Roma i en overgang som kan koste Merseyside-klubben 430 millioner kroner.

TV 2s Premier League-ekspert Simen Stamsø Møller hadde Naby Keïta på listen over de mest spennende Bundesliga-spillerne forrige sesong.

– Av spillerne var dette Bundesligas største sensasjon i sesongen som gikk. Den lille 22-åringen fra Guinea har vært hjertet i mirakellaget RB Leipzig. Han har alt man ser etter i en sentral midtbanespiller; god nærteknikk, bra driv med ballen, gode lange og korte pasninger og spilleforståelse. I tillegg dukker han opp og scorer titt og ofte, skriver han i innlegget.

RB Leipzig har avvist flere bud fra Liverpool i sommer, og Bundesliga-klubben har gjort det klart at de ikke kommer til å selge noen av sine viktigste spillere i inneværende vindu. Emil Forsberg er en annen Leipzig-profil som har blitt koblet til større klubber, men Leipzig har tviholdt på svensken.

Det spekuleres i om Keïta-kjøpet kan ha en sammenheng med Barcelonas ønske om å sikre seg Philippe Coutinho. Det siste døgnet har det også versert rykter om at Liverpool har bud inne på Monaco-stjernen Thomas Lemar som en direkte erstatter for Coutinho.