SUV-legenden Toyota Landcruiser kommer i oppgradert utgave i 2018. Her er ett bilde som har lekket ut. Foto fra YouTube.com
SUV-legenden Toyota Landcruiser kommer i oppgradert utgave i 2018. Her er ett bilde som har lekket ut. Foto fra YouTube.com

Dette skulle du egentlig ikke få se ennå

Toyota fornyer en legendarisk modell.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny. Jeg er en svært fornøyd Toyota Landcruiser-eier og bruker. Jeg har bilene lenge og har nå en 2005-modell. Den har gått 289.000 km.

Jeg lurer svært mye på når Toyota kommer med en helt ny modell av Landcruiser? Dagens modell har gått lenge, og jeg har aldri likt den hverken på interiørdesign, eller eksteriørdesign.

Har dere noe info om Toyotas sine rulleringer eller spådommer på når vi kan få se/forvente en ny modell av Landcruiser? Følger på det dere gjør og takker for mye og god info om bil! Mvh. Bjørn

Benny svarer:

Hei Bjørn. Hyggelig at du følger med på og liker det vi driver med!

Toyota Landcruiser er jo nesten legende i det den triller ut av fabrikken. Jeg har selv hatt et par eksemplarer av arten og har, som deg, vært veldig godt fornøyd.

Dagens modell av Landcruiser kom tilbake i 2010. Den har siden den gang fått både en facelift med nye front- og baklamper, samt oppgradert interiør.

Ikke minst fikk den en nye 2,8-liters Euro-6 dieselmotor, som erstatning for den gamle 3-literen for et par år siden. I sammen slengen fikk den også en ny 6-trinns automatgirkasse. Så ting har absolutt skjedd i de syv årene den har vært på markedet.

Men syv år er lenge for en bilmodell. Man skulle derfor tro at tiden snart var moden for en helt ny utgave av den populære SUV-en.

Les også: Broom-Benny solgte Landcruiseren rekordfort

Kommer i 2018

Nye baklykter og nye fanger-trekk er blant nyhetene ifølge de lekkede bildene. Foto fra YouTube.
Nye baklykter og nye fanger-trekk er blant nyhetene ifølge de lekkede bildene. Foto fra YouTube.

Alt tyder imidlertid på at Toyota velger å kjøre nok en facelift på modellen før de erstatter den med en helt ny utgave. Også denne gangen er det typiske facelift-greier som endres. Slik som lykter foran og bak, ny grill og nok en gang et oppgradert interiør / dashbord. Og sikkert noen andre mindre tekniske endringer også, slik som på navigasjonssystem, sikerhetssystemer etc. Uten av vi hverken vet eller kan bekrefte dette ennå.

Det gjøres oppmerksom på at ikke noe av dette er bekreftet av Toyota offisielt, men baserer seg på bilder som har "lekket" i Japan.

Den oppgraderte Landcruiseren skal i følge ryktene vises første gang på den store bilutstillingen i Frankfurt i midten av september. Der er selvfølgelig vi i Broom på plass.

Lansering med prøvekjøring for pressen finner ikke sted før senere i høst. Det er ventet at bilen kommer til Norge tidlig i 2018.

Vi kommer selvfølgelig tilbake med mer informasjon om bilmodellen så fort det er tilgjengelig.

Les også: Vår test av Toyota Landcruiser her

Stort arkiv

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under:

Video: Se vår omtale av Toyota Landcruiser her