Italiensk politi har sikret både DNA-spor og overvåkingsbilder etter den grufulle gruppevoldtekten.
Italiensk politi har sikret både DNA-spor og overvåkingsbilder etter den grufulle gruppevoldtekten. Foto: Manuel Migliorini

Brutalt gjengvoldtatt foran kjæresten i ferieparadis – politiet har sikret flere spor

Et polsk kjærestepar i 20-årene ble fredag overfalt på en strand i Rimini.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Italiensk politi har satt store styrker til å finne ut hvem som sto bak gruppevoldtekten av en polsk turist fredag.

De har samlet DNA-spor og overvåkningsbilder for å identifisere de fire gjerningspersonene. Gjerningspersonene blir beskrevet som mørke i huden, men ikke svarte.

Den polske mannen har ifølge lokale medier gitt godt signalement av gjerningsmennene. Politiet mener de trolig er av nordafrikansk opprinnelse og under 30 år.

Ifølge politiet har de sikret flere spor og vitneuttalelser i saken. De fire skal ha vært påvirket av alkohol, narkotiske stoffer, og har lagt igjen masse biologiske spor.

– De oppførte seg som villmenn i narkorus, og opphisselse. De har utøvd umenneskelig vold og forvandlet et intimt øyeblikk til et mareritt. Jeg håper de selv opplever marerittet nå, sier politisjef Maurizio Improta, ifølge RAI.

– Tryglet om hjelp

En person som kom til åstedet og fant de polske turistene forteller til lokalavisen Il Resto del Carlino at de var svært traumatiserte.

– De skremte meg forferdelig. Jeg hørte de sa «Vær så snill og hjelp oss». Ansiktene deres var tildekket og øyene hovne. Begge gråt. Hun kunne ikke engang snakke, gutten snakket på engelsk og ba meg ringe politiet. Han hadde bare tøfler på. Jenta hadde på seg en dress. Da skjønte jeg at han hadde gitt henne dressen sin, forteller vitnet.

Begge to er fremdeles innlagt på sykehus i Italia.

Overfalt siste feriedag

Det polske paret hadde sin siste kveld på ferie fredag, og bestemte seg for å gå en romantisk i strandkanten. Det var der de ble overfalt av de ukjente mennene.

Mannen ble slått helseløs, og falt inn og ut av bevissthet, mens kjæresten ble dratt i skjul og gruppevoldtatt gjentatte ganger før hun ble presset ned i vannet. De var også frastjålet noen mindre verdisaker.

Etter gjengvoldtekten skal gjerningsmennene ha beveget seg opp i byen og misbrukte og ranet en transperson, ifølge RAI. Politiet har også gode spor, og overvåkingsbilder av denne hendelsen.

Saken får saken massiv oppmerksomhet både i Italia og Polen. Store politiressurser er satt inn for å ta de skyldige.