TIL ENGLAND: Serge Aurier forlater Frankrike og Paris Saint-Germain.
TIL ENGLAND: Serge Aurier forlater Frankrike og Paris Saint-Germain. Foto: Jean-francois Monier

Urokråke klar for Tottenham

Serge Aurier (24) har fullført overgangen fra Paris Saint-Germain til Tottenham.

Tottenham bekrefter på sin hjemmeside at de har sikret seg Serge Aurier fra Paris Saint-Germain på en femårskontrakt.

Aurier får draktnummer 24 i London-klubben.

Overgangssummen er på rundt 250 millioner kroner, skriver engelske aviser.

Det er mindre enn halvparten av hva Manchester City betalte Tottenham for Kyle Walker tidligere i overgangsvinduet.

Ifølge Sky Sports skal den ivorianske urokråken ha sagt nei til storheter som Chelsea og Manchester United ettersom han ville spille under Tottenhams manager Mauricio Pochettino.

Serge Aurier skal kjempe om plassen på høyrebacken med Kieran Trippier og unggutten Kyle Walker-Peters. Han blir sommerens fjerde Tottenham-signering etter målvakten Paulo Gazzaniga fra Southampton og forsvarsspillerene Davinson Sánchez og Juan Foyth fra henholdsvis Ajax og argentinske Estudiantes.

Lenge usikkert om han slapp inn i landet

Det var lenge usikkert om Aurier ville få oppholdstillatelse i England, ettersom han i fjor ble dømt for vold mot en politimann da han ble bedt om å ta en alkoholtest på vei mot bilen sin etter et nattklubbesøk i Paris. Denne dommen førte til at han måtte bli igjen i Paris da PSG møtte Arsenal i Mesterligaen i forrige sesong.

Aurier anket dommen og fikk den omgjort til en bot, noe som ble tungen på vektskålen for britiske myndigheter som nå har bevilget ivorianeren arbeidstillatelse i landet.

Den tidligere Toulouse-spilleren har en lang historie med utenomsportslige episoder. Etter en Mesterliga-kamp i 2015 ble han ilagt tre kampers karantene av Det europeiske fotballforbundet (UEFA) for å ha kalt dommer Björn Kuipers for «en skitten horesønn» i en video postet på Facebook.

Ett år senere ble det lagt ut en ny video med homohets av daværende PSG-trener Laurent Blanc og lagets store stjerne Zlatan Ibrahimovic. Lagkameratene Ángel Di María, Salvatore Sirigu og Gregory van der Wiel fikk også gjennomgå med kommentarer som «feig», «håpløs» og «udugelig».

Det endte med at han ble suspendert fra PSGs førstelag i nesten én måned, der han måtte trene med reservelaget til den franske storklubben.