Molde til semifinale etter snuoperasjon

Molde brant en straffe, men er likevel klar for semifinale i cupen etter 2-1-seier over Kristiansund søndag.

Molde-KBK 2-1

Se 2-1-målet øverst

På Aker stadion var det bortelaget som kom best i gang. Kristiansund brukte kun åtte minutter på å ta ledelsen. Benjamin Stokke hadde en enkel jobb med å sette inn ballen etter en perfekt 45 graders pasning fra Torgil Gjertsen.

Bortelaget fortsatte å skape muligheter og holdt Molde unna eget mål, og lagene gikk til pause med Kristiansund-ledelse. Da fikk Molde-spillerne høre det fra Ole Gunnar Solskjær.

– Han fikk oss til å snu det, hvordan vi tenke. Han fikk det til, sa Moldes Björn Bergmann Sigurdarson om hva Solskjær sa, til TV 2 etter kampen.

– Litt stramme ord, sa Molde-treneren selv om hva han sa i pausen.

Straffe

Molde kunne fått en drømmestart på annen omgang da Aliou Coly taklet Eirik Hestad innenfor sekstenmeteren. Dommer Ola Hobber Nilsen blåste straffe, Björn Bergmann Sigurdarson tok fart og blåste straffen over mål. Da var det spilt tre minutter av omgangen.

Men Molde skulle få sitt mål. Et kvarter før ordinær tid la Hestad inn fra høyre. Unggutten Erling Braut Håland fikk hodet på ballen og la den i det venstre hjørnet bak Ante Knezovic i Kristiansund-målet.

Snek seg inn

Tre minutter senere satt den igjen. Denne gangen med nykommeren Martin Ellingsen som sistemann på ballen. Etter å ha blitt spilt igjennom lobbet Ellingsen ballen silkemykt over Knezovic. Ballen passerte panneluggen til Nikita Baranov da den snek seg inn under tverrliggeren.

Kristiansund flyttet fram laget i håp om å få en utligning. Og etter 89 minutter fikk Jonas Rønningen en alle tiders mulighet til å gjøre 2-2, men Rønningens skudd traff en Molde-forsvarer.

Fire minutter på overtid blåste dommer Nilsen av kampen, og Ole Gunnar Solskjærs menn kunne juble for semifinalebillett.