– Tottenham spiller på bortebane hver kamp

TV 2s Premier League-ekspert Trevor Morley er sikker på at Tottenham-spillerne tenker på den forferdelige Wembley-statistikken.

Tottenham mistet to poeng da Chris Wood utlignet til 1-1 for Burnley på overtid. På de to første hjemmekampene på Wembley denne sesongen har Tottenham gitt bort fem poeng. På hele forrige sesong ga de bort bare fire poeng på White Hart Lane.

London-klubben leverte svake resultater i Europa forrige sesong med Wembley som hjemmebane, og Spurs har bare vunnet to av tolv kamper på nasjonalarenaen.

– Akkurat nå er hovedproblemet at de spiller på bortebane hver kamp. Wembley fremstår nå som en bortebane. Forskjellen på statistikken fra White Hart Lane til Wembley er slående. I tillegg fortsetter måltørken for Harry Kane, så det er tungt for Tottenham-fansen, Pochettino og spillerne, sier TV 2s Premier League-ekspert Brede Hangeland.

Storscorer Kane har aldri scoret på sine 13 Premier League-kamper i august måned.

– Det er godt at den neste kampen er i september. Han var uheldig, for han kom til mange sjanser, så jeg er ikke bekymret, sa Tottenham-manager Mauricio Pochettino etter kampen.

– Sniker seg inn i bakhodet
Tottenham skal spille hele sesongen på Wembley, før de etter planen flytter inn på sin nye stadion med drøyt 60.000 sitteplasser til neste sesong.

– For tiden er det et Wembley-spøkelse. De har bare vunnet to av tolv kamper. Forrige uke tapte de for Chelsea, men var det beste laget. Mot Burnley hadde de mange sjanser og burde scoret flere, men det sniker seg inn i bakhodet på spillerne, mener Premier League-ekspert Trevor Morley.

– Pochettino må bli kvitt det spøkelset, legger den tidligere spissen til.

Tottenham-manageren tar poengtapet med fatning.

– Det er ingen god følelse på grunn av måten vi slapp inn målet, men sånn er fotball. Det var en vanskelig kamp for oss. Vi hadde sjansen til å score det ett og to mål til, men vi mislyktes. Av og til må du betale prisen for det, sier han.

Utelukker ikke flere kjøp
Mauricio Pochettino vet hva de skal jobbe med på trening fremover.

– Vi slapp inn på samme måte mot Chelsea, og vi er nødt til å holde oss rolige, jobbe hardt og sørge for å være fokuserte. Dette er bare begynnelsen av sesongen, så det er bedre at det skjer nå. Det eneste vi kan gjøre for å luke bortbaklengsmålene, er å jobbe hardt i treningsuken. Når alle er tilbake fra landslagsoppdrag, skal vi trene på det, fortsetter argentineren.

Tottenham har vært den minst aktive klubben på overgangsmarkedet i sommer. Målvakten Paulo Gazzaniga fra Southampton og forsvarsspilleren Davinson Sánchez fra Ajax er de eneste som har kommet inn.

– Vi jobber hardt for å få tak i mer kvalitet i stallen. Det er rykter i media. Jeg er trygg på at vi kommer til å ende opp på tre signeringer. Vi får se hva som skjer på spillere inn og ut de neste dagene, sier Pochettino.

Serge Aurier fra Paris Saint-Germain skal være på vei inn. Tottenham er enig med PSG om en overgangssum på nesten 250 millioner kroner, skriver blant andre London Evening Standard. Den ivorianske høyrebacken skal allerede være enig med Tottenham om en femårskontrakt.