Debutant sørget for ny Wembley-blemme for Tottenham

Burnley frustrerte Tottenham, men Dele Alli så ut til å redde kvelden for Spurs. Så dukket debutanten Chris Wood opp på overtid.

Debutant sørget for ny Wembley-blemme for Tottenham

Burnley frustrerte Tottenham, men Dele Alli så ut til å redde kvelden for Spurs. Så dukket debutanten Chris Wood opp på overtid.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tottenham - Burnley 1-1

Tottenham var bare to minutter unna sin første Premier League-seier på Wembley, men et par minutter på overtid fikk Burnley uttelling for presset i sluttminuttene.

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Nysigneringen og innbytteren Chris Wood snek seg inn bak Tottenham-forsvaret og satte inn 1-1 for Burnley. Dele Alli hadde gitt Tottenham ledelsen like etter pause etter en frustrerende førsteomgang, og det så lenge ut til å holde til tre poeng.

– Det er en spesiell følelse, for vi tok et sterkt poeng på en vanskelig bortebane mot en god motstander. Vi fortjente å få med oss noe, for i andre omgang skapte vi mange sjanser, sier Chris Wood.

Tottenham kan ikke si at de ikke var advart om Wood, for ti minutter tidligere hadde den tidligere Leeds-spilleren vært alene med Hugo Llorris.

Tottenham spiller inneværende sesong på Wembley på grunn av byggingen av ny stadion på deler av den gamle tomten til White Hart Lane. Det var ingen suksess i Europa i fjor med exit i gruppespillet i Mesterligaen og tidlig ut av Europsligaen.

Så langt står de med ett poeng på to ligakamper på Wembley. Forrige helg ble det et 2-1-nederlag for Chelsea.

Tottenham har vunnet bare to av tolv kamper på nasjonalarenaen.

Første sjanse til Burnley
Burnley satte press på Tottenham fra start og skaffet flere hjørnespark. Robbie Brady ga Hugo Lloris en skikkelig test tidlig da et innlegg så ut til å gå hele veien til mål, men Spurs' målvakt fikk slått ballen unna.

Tottenham fikk etter hvert kontroll på gjestene fra Turf Moor, men slet med å skape de store målsjansene.

Sju minutter før pause vendte Dele Alli fint opp midt på Burnleys banehalvdel og slo ut til Ben Davies. Venstrebacken spilte inn til Harry Kane, som fikk avslutningen fra kloss hold blokkert av James Tarkowski.

Lagene tok pause uten å ha kommet med en eneste avslutning på mål. Det var et helt annet Tottenham-lag som kom på Wembley-gresset til andre omgang, og etter få minutter tok Tottenham endelig ledelsen.

Kane nær 2-0
Eric Dier stusset et hjørnespark inn foran mål til Dele Alli. Det første skuddforsøket ble blokkert, men returen banket han i mål til 1-0. Like etter var Harry Kane nær å doble ledelsen, men skuddet snek seg like utenfor.

Midtveis i omgangen begynte Burnley å yppe seg. Robbie Brady kom til en god sjanse etter 70 minutter, men Hugo Lloris slo skuddet til hjørnespark.

I det 73. spilleminutt var Harry Kane nær ved å ende den fryktelige auguststaistikken på 14 kamper uten scoring, men Tom Heaton stoppet landslagskollegaen med en god redning på markkryperen fra 14 meter.

På den påfølgende corneren ble Kanes heading klarert på streken, før Christian Eriksen prøvde seg på halvvolley fra skrått hold, men Heaton vartet opp med nok en god redning og hindret at Tottenham doblet ledelsen.

Et kvarter før slutt kom Kane alene med Heaton og Tottenham-spissen forsøkte å lobbe over Burnley-keeperen, men Heaton lot seg ikke lure og reddet nok en avslutning fra Kane. To minutter senere burde Alli satt inn sitt andre for dagen på innlegget fra Eriksen, men skuddet gikk rett på Heaton.

I det 83. spilleminutt ble nysigneringen Chris Wood spilt i bakrom, men Hugo Lloris var våken og avverget Wood på 20 meter med en solid takling. To minutter på overtid fikk Wood sjansen på ny og da gjorde han ingen feil. 1-1 ble også sluttresultatet på Wembley - meget skuffende for Tottenham.