Cup-overraskelse på Lerkendal:

Vålerenga knuste Rosenborgs dobbeldrøm

Henrik Kjelsrud Johansen ble matchvinner da VIF snudde kampen mot RBK.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosenborg-Vålerenga 1-2

Se kampreferat øverst. Video med tillatelse fra NRK.

Vålerenga knuste Rosenborgs drøm om den tredje dobbeltriumfen på rad gjennom å overraskende slå trønderne i sin egen lekegrind.

Underlegne i ballbesittelse, men langt mer effektive ble det 2-1-seier til Oslo-klubben til tross for at de havnet under 0-1 tidlig.

Snuoperasjonen var fullendt et kvarter før slutt da et innlegg fra Simen Juklerød fant Henrik Kjelsrud Johansen i boksen. Upresset stanget han inn 2-1.

– Innlegget er perfekt, da blir jobben min enkel, sier Kjelsrud Johansen til NRK.

Hjemmelaget prøvde, men klarte ikke å slå tilbake og er ute av cupen etter to strake cuper.

– Vi visste at Rosenborg var slitne etter kampen mot Ajax, og at det var muligheter. Det så vi med Haugesund i helgen som var, sier Ronny Deila til NRK - som håper dette vil gi motivasjon til ytterligere suksess for Oslo-klubben.

– Denne gjengen trenger litt tro på det de gjør. Det er masse talent i dette laget, det er for mye inne i seg selv.

Etter kampen ble semifinalene trukket:

Molde-Lillestrøm
Vålerenga-Sarpsborg 08

– Det blir en kjempesemifinale, sier Vålerenga-trener Ronny Deila til NRK.

– Vi får ta med oss det vi gjorde i denne kampen, så skal vi komme oss til Ullevaal vi, sier Kjelsrud Johansen.

Kampene går 20. og 21. september.

Mange bytter, men godt i gang

Dermed ble det en tung baksmell for Rosenborg etter at de slo ut Ajax og kvalifiserte seg til Europaligaen.

Kåre Ingebrigtsen prøvde å motvirke slitne bein med å bytte fem spillere etter suksesskampen torsdag. Det kan ha vært litt for mye - igjen.

– Det er usannsynlig kjipt. Det klikket ikke helt for oss i dag. De har tre sjanser og scorer to mål, og vi greier ikke å omsette våre sjanser. Jeg syns også at vi skaper for lite av dem, sier Rosenborg-treneren til VG.

– Vi rundspilte dem, men så tok vi foten av gassen. Da kom Vålerenga inn i det, og fikk seg et i mål. Det så ut som vi tok litt lett på det. Vi spilte klikk-klakk-fotball og Vålerenga var ikke i nærheten. Så slo vi av på tempoet og begynte å føre ball. Da kom Vålerenga inn i det, sier Ingebrigtsen

Etter å ha tapt for Haugesund forrige helg, i en kamp der han byttet åtte spillere, innrømmet Ingebrigtsen at det ble for mye bytter.

Til tross for alle byttene dominerte RBK fullstendig fra start og tok ledelsen 12 minutter ut i kampen etter en fin avslutning av Milan Jevtovic.

Utlignet før pause

Men etter scoringen tok trønderne foten av gassen, og selv om de hadde ballen mye var det ikke veldig mange målsjanser.

1-1 kom rett før pause. Aron Dønnum skjøt fra spiss vinkel, ballen gikk via Birger Meling og inn bak en utspilt Arild Østbø.

– Vi må ha mer energi utpå der. Vi så nesten redde ut i begynnelsen, men det kom seg etterhvert, sa Vålerenga-trener Ronny Deila til NRK i pausen.

Kampbildet holdt seg imidlertid stort sett ved det samme i andreomgang. Hjemmelaget var førende, men scoringen lot vente på seg, og det var heller ingen sjansebonanza mot et stødig Vålerenga-forsvar.

Bendtner trodde han hadde utlignet

VIF var på sin side nådeløst effektive, og gikk opp til 2-1 gjennom Kjelsrud Johansens hodestøt.

Ghayas Zahid hadde en enorm mulighet til å kontre inn 3-1 til gjestene, men ballen han chipet over Østbø gikk i stolpen og tilbake i klypene til Rosenborgs målvakt for anledningen.

Trønderne satset naturligvis det remmer og tøy kunne holde fremover mot slutten. Med sju minutter igjen trodde Nicklas Bendtner at han hadde utlignet, men han ble avvinket for offside.