Warholm provosert av Ingebrigtsen: – Vis litt respekt

Etterpå krøp Henrik Ingebrigtsen til korset og innrømmet at Karsten Warholm fortjente kongepokalen.

Karsten Warholm tok sin tredje kongepokal på rad i Sandnes.

I konkurranse med Jakob Ingebrigtsen (16), som avsluttet NM-helgen med tre gull og én bronse, var det Warholm som kunne strekke armene i været for sin tredje kongepokal på rad etter tre gull for seg selv.

Storebror Henrik Ingebrigtsen var klar på at 16-åringen fortjente prisen.

– Hvis han ikke tar kongepokalen, da skal jeg ta kongepokalen fra han som får den og gi den til Jakob, sa Henrik Ingebrigtsen til TV 2 etter at lillebroren hadde tatt sitt tredje gull i mesterskapet.

– Karsten Warholm har gjort det bra, men er ikke 16 år og har fire medaljer i samme mesterskap. Jeg vil tro at Jakob har lagt inn en bedre søknad.

– Bør vise respekt tilbake

Det fyrer oppunder en ordkrig mellom partene.

Etter at Henriks andre bror, Filip, tok VM-bronse på 1500 meter uttalte han at det var det største siden Vebjørn Rodals OL-gull – bare noen dager etter at Karsten Warholm vant VM-gull på 400 meter hekk.

Det omtalte verdensmesteren som latterlig. Den 21 år gamle kongepokalvinneren legger ikke skjul på at han syns lite om kommentarer som disse.

– Jeg tenker at Henrik Ingebrigtsen må passe seg. Jeg har stor respekt for Jakob, og jeg syns folk burde vise litt respekt tilbake, sa Warholm til TV 2 før kongepokalutdelingen.

Det var imidlertid sunnmøringen som kunne smile bredest til slutt. Hans prestasjoner holdt et høyere internasjonalt nivå i henhold til en poengskala.

– Hvor er du, Henrik?

Warholm poengterte hvor kongepokalen havnet da han hadde den trygt i hånden.

– Jeg hørte at Henrik Ingebrigtsen skulle ta fra meg kongepokalen... Hvor er du Henrik?, sa Warholm og så rett i TV 2s kamera.

– Det er selvfølgelig deilig. Jeg føler at jeg fortjente den. Det er alltid like gøy, og den henger høyt for meg. Jeg håper også andre syns jeg fortjente den.

Selv Henrik Ingebrigtsen måtte krype til korset og innrømme at det var en fortjent pokal til Warholm.

– Han fortjente den pokalen, helt klart. Karsten har gjort noen vanvittige gode løp, sier Ingebrigtsen.

– Det ble tre gull på ham, og Jakob har tre gull. Karsten vant vel med litt større margin. Prestasjonene blir regnet om på internasjonale poeng, der tar han helt klart seieren. Det blir ikke tatt hensyn til alderen til Jakob, så om to-tre år så tror jeg Jakob også har sjanse på poeng.

– Det er en bra prestasjon av Karsten. Han er en veldig god utøver som leverer veldig bra, til og med her på NM. Jeg tenker ikke på kongepokalen i det hele tatt. Jeg kom for å vinne gull, og det er veldig bra med tre gull og et sølv. Det er over forventningene, sier Jakob Ingebrigtsen.

Karoline Bjerkeli Grøvdal var den selvsagte vinneren av pokalen i kvinneklassen etter å ha smadret sin egen norske rekord på 3000 meter hinder lørdag.

Mesterskapsrekord

Den nybakte verdensmesteren Karsten Warholm (21) løp enkelt inn til et oppskriftsmessig NM-gull på søndagens 400 meter hekk i Sandnes.

Dimna IL-løperen kom i mål på tiden 48,73 - det er noe svakere enn hans egen personlige rekord på 48,22 satt under Diamon League-stevnet i Zürich i denne uken.

Søndagens tid var imidlertid god nok til å sette ny mesterskapsrekord. Den gamle var på 50,34, skriver NTB.

– Jeg og Alnes (Leif Olav, trener) hadde en prat på rommet i går. Vi kom fram til at dette var en sesong som fortjente å bli kronet med kongepokal. Nå har jeg hvert fall prøvd å legge inn en veldig god søknad, så får vi se, sa Warholm til NTB.

– Du løp med kongepokalen i tankene?

– Jeg gjorde det.

Warholm tok også gull på 400 meter flatt lørdag på 46,44 og stafett på 1000 meter søndag. Warholm hadde et fryktelig utgangspunkt før hans siste etappe, men verdensmesteren fosset forbi samtlige konkurrenter og sikret gullet likevel. Dimna vant med 1.53,86.