Chelseas rekordkjøp ble historisk med mål og assist mot Everton

Álvaro Morata byttet ut til stående ovasjoner i komfortabel seier over Everton.

Chelseas rekordkjøp ble historisk med mål og assist mot Everton

Álvaro Morata byttet ut til stående ovasjoner i komfortabel seier over Everton.

Chelsea - Everton 2-0

Chelsea betalte om lag 738 millioner kroner for Álvaro Morata i sommer. Nå er den tidligere Real Madrid-spissen i ferd med å betale ned Chelseas rekordsum.

I en komfortabel 2-0-seier over Everton hadde han først en målgivende pasning til Cesc Fàbregas etter 27 minutters spill, før han fem minutter før pause doblet ledelsen da han stanget inn César Azpilicueta innlegg fra høyrekanten.

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Det visste også Chelsea-fansen å sette pris på, for da Morata ble byttet ut med et kvarter igjen å spille, reiste publikum seg og applauderte angriperen.

Morata ble tidenes første Premier League-spiller som har scoret og assistert i sine to første hjemmekamper i ligaen.

TV-bildene viste for øvrig Morata med en ispose på hodet på benken.

Etter det sjokkerende nederlaget for Burnley i første runde, står Chelsea nå med to strake seire etter kampene mot Tottenham og Everton.

– De regjerende mesterne viser at de er tilbake på sporet, kommenterte TV 2s Premier League Kasper Wikestad.

Det var også første gang Chelsea holdt nullen denne sesongen.

– Det er viktig for selvtilliten å få to seire på rad, spesielt før to uker med landslagsfotball. Vi er klare til å komme tilbake og jobbe hardt frem mot Leicester-kampen, sier Cesc Fàbregas.

Everton leverte en svak forestilling og satte aldri Chelsea under press.

– Ronald Koeman har fått flere spørsmål enn svar. De har ingen kraft, ingen fart og ingen som kan rive og slite fremover, sa Wikestad.

Grisetakling på Fàbregas
Etter åtte minutter var Everton heldige som fikk beholde Idrissa Gueye på banen. Cesc Fàbregas hadde sendt ballen videre, men gjestenes midtbanespiller var sent ute og kom med strakt bein og knotter mot Fàbregas. Spanjolen ble truffet og gikk i bakken, men Gueye fikk bare gult kort.

– Det er nesten utrolig at Idrissa Gueye protesterer på den. Det var mørkegult, sa TV 2s Premier League-kommentaor Kasper Wikestad.

– Jeg vil kalle det en oransj takling. Det ser ti ganger verre ut i saktefilm, mens det ser ut som gult kort live. Du ser på spillernes reaksjon at det ikke er en stygg takling, så gult kort er en riktig avgjørelse, sa Mark Premier League-ekspert Mark Clattenburg i pausen.

Chelsea var det beste laget i åpningsminuttene, og Pedro Rodríguez fikk den første målsjansen i det tiende spilleminutt. Etter fint forarbeid av Willian, endte ballen hos Álvaro Morata, som slo inn til Pedro foran mål. I stedet for å avslutte på første, lobbet han ballen opp og forsøkte seg med et spektakulært brassespark, men avslutningen gikk over mål.

– Det hadde vært mulig å gjøre det enklere, mente Wikestad.

Spanske scoringer
I det 27. spilleminutt kombinerte Fàbregas og Morata fint inn i Evertons 16-meter, og førstnevnte avsluttet iskaldt nede i hjørnet til 1-0 for Chelsea.

– Det er en fantastisk avslutning. Det er umulig å få kraft i den, så han må presse den ned i hjørnet. Det er en glitrende prestasjon å få satt inn den, sa TV 2s Premier League-ekspert Brede Hangeland.

Fem minutter før pause doblet Morata ledelsen for Chelsea. César Azpilicueta slo et perfekt innlegg fra høyre. Inne foran mål headet Morata inn 2-0, som var pauseresultatet.

– Dette er noe av det Álvaro Morata er aller best på, sa Wikestad.

– Morata er giftig i feltet og tar alltid plass i innleggsposisjon. Glitrende bevegelse og strålende avslutning, sa Brede Hangeland.

Transportetappe etter pause
Everton fikk den første muligheten etter pause. Wayne Rooney vant ballen på midtbanen og satte fart fremover. Han slapp ballen til Sandro Ramírez på perfekt tidspunkt, men avslutningen fra den tidligere Barcelona- og Málaga-spissen ble stoppet av Chelsea-stopper Antonio Rüdiger.

Etter drøyt en time spill slo Pedro en frekk tunnel på Gylfi Sigurdsson og kom stormende inn i 16-meteren, men spanjolen skjøt ballen like utenfor. Like etter kom Victor Moses til en avslutning fra samme hold, men forsøket fra vingbacken gikk rett på Everton-målvakt Jordan Pickford.

Andre omgang ble en transportetappe for Chelsea, men med tre minutter igjen av ordinær tid fikk Everton sin største målsjanse i kampen. Thibaut Courtois måtte ut i en meget god redning på skuddet til Idrissa Gueye.