SKAL VÆRE VRAKET: Ifølge den belgiske journalisten Kristof Terreur er ikke Simon Mignolet med til hjemmekampen mot Arsenal.
SKAL VÆRE VRAKET: Ifølge den belgiske journalisten Kristof Terreur er ikke Simon Mignolet med til hjemmekampen mot Arsenal. Foto: Ralph Orlowski

Mignolet er vraket fra troppen til Arsenal-kampen

Overraskende lagendring fra Jürgen Klopp til Arsenal-kampen.

Se Liverpool-Arsenal på TV 2 Sport Premium og Sumo kl. 17.00!

Simon Mignolet (29) har startet begge Premier League-kampene for Liverpool og virker å ha etablert seg som lagets ubestridte førstevalg mellom stengene, men kort tid før storkampen mot Arsenal kommer det oppsiktsvekkende nyheter rundt keeperen.

Men til kampen mot Arsenal er han vraket fra troppen. Loris Karius starter i mål, mens Danny Ward er på benken. Klopps forklaring er at keeperen bare hviles.

– Det er det ingen som skjønner. Hvorfor hvile ham før han skal sitte på benken i to landskamper for Belgia? Jeg har snakket med Jan Mølby og Michael Owen. De tror Mignolet nå er ferdig i Liverpool, sier TV 2s kommentator Øyvind Alsaker på Anfield.

Laget: Karius, Gomez, Lovren, Matip, Moreno, Wijnaldum, Henderson, Can, Firmino, Mane, Salah.

Arsenal: Cech, Holding, Koscielny, Monreal, Bellerin, Ramsey, Xhaka, Oxlade-Chamberlain, Özil, Welbeck, Sanchez.

Nyheten sprakk tidligere søndag. Den velinformerte belgiske journalisten Kristof Terreur, som jobber for HLN, meldte at Mignolet ikke en gang var med i troppen til søndagens kamp. Keeperen skal ha fått beskjeden etter lørdagens trening.

– Han er verken syk eller skadet. Loris Karius kommer til å spille, skriver Terreur på Twitter, samtidig som han hevder at det for øyeblikket ikke er noe som tyder på at Mignolet er på vei bort.

– En overgang er ikke på trappene for øyeblikket (kan alltids endre seg nå). Ingen offisielle bud før Klopp tok avgjørelsen, skriver Terreur.

Mignolet har levert på et stabilt nivå de siste kampene og avsluttet også fjorårssesongen knallsterkt. Belgieren slapp ikke inn et eneste mål på de siste fire kampene på veien mot fjerdeplassen som sikret spill i Mesterligaen.

Manager Jürgen Klopp har tidligere denne sesongen uttalt at Mignolet er hans nummer én.

Karius kom til Liverpool før forrige sesong og var lenge forespeilet rollen som førstekeeper, men den 24-årige tyskeren levde ikke opp til forventningene. Han fikk totalt ti kamper i Premier League og slapp inn tolv mål på perioden fra 6. til 15. runde av forrige sesong. 2-2-kampen mot West Ham 11. desember er den foreløpig siste tellende kampen Karius har for Liverpool.