Mayweather vant – kampen stoppet i tiende runde

Dommeren grep inn etter at Floyd Mayweather Jr. satt inn et nytt gir mot McGregor.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se referat fra kampen i Sportsnyhetene i videovinduet øverst på siden!

Boksekampen mellom Floyd Mayweather Jr. og Conor McGregor ble noe utsatt på grunn av tekniske problemer med bestilling av kampen i USA. Men da den først kom igang, var det mye frem og tilbake mellom de to kamphanene.

McGregor hadde mer suksess enn mange forventet i de første rundene, mens Floyd Mayweather tok det rolig og ventet på at iren skulle bli sliten. Fra runde syv satt amerikaneren inn et nytt gir, og derfra og ut var det overkjøring.

I tiende runde måtte dommeren gripe inn, da McGregor var på vaklende ben og sleit med å forsvare seg mot slagene. Dermed var gigantkampen over, og Floyd Mayweather som ble utropt som vinner.

Da kampen ble stoppet, ledet Floyd Mayweather 87-83, 89-82 og 89-81 på dommernes poengkort. Han hadde dermed tatt flere runder enn Conor McGregor i dommernes syn. Amerikaneren traff også på 20 av 26 av de kraftige slagene i den siste runden.

– Mye bedre enn jeg trodde han var

Mayweather (40) vant dermed sin boksekamp nummer 50, og er forstatt ubeseiret i bokseringen. Dermed tok han rekorden til bokselegenden Rocky Marciano, som hadde 49 kamper uten tap.

– Han er en tøff motstander og jeg tror vi ga fansen det de ville se. Han er mye bedre enn jeg trodde han var, sa Mayweather etter kampen.

I intervjuet med Jim Gray i ringen etter kampen fortalte 40-åringen at dette var hans siste kamp.

– Jeg valgte den riktige dansepartneren, sa Mayweather om motstanderen.

Conor McGregor tok tapet i god stil, og fortalte at han blir litt ustø når han er sliten. Han avviste at han var ute av kampen, men ville samtidig ikke klage for mye på dommerens avgjørelse.

– Jeg mener det var jevnt. La meg gå ned. La ham slå meg ned, sa McGregor.

– Det var en tidlig avslutning. De skulle ha latt det gå, sa han.

Samtidig lovet han å returnere til MMA-sirkuset for nye utfordringer. I UFC holder han lettvekt-beltet, men det er booket en kamp mellom Tony Ferguson og Kevin Lee for et midlertidig belte i vektklassen mens de venter på iren.

Kampen hylles av proffene

En rekke profesjonelle boksere virker positive etter at Mayweather klarte å forsvare sportens ære, men har samtidig lovord om Conor McGregors innsats.

Jevnere enn forventet

Den første runden var jevnere enn forventet, der Conor faktisk klarte å treffe Floyd. Blant annet var det en uppercut fra iren som traff Floyd på haken. «Money» virket til å ta det rolig, og var avventende. Flere har spekulert i om han vil spare krefter for å slite ut iren.

Mellom runde to og tre gliste McGregor til trenerne sine mens han satt i hjørnet. Det var tydelig at han var fornøyd med hvordan kampen så langt hadde gått. McGregor fikk også kjeft av dommeren flere ganger for å slå på toppen og baksiden av hodet til Floyd Mayweather i klinsjen.

Ifølge ekspertkommentatorene på Viasat, Thomas Hansvoll, tok Conor to av de tre første rundene på poeng. Runde fire ga han til Floyd Mayweather, som betyr at de har to runder hver i hans syn. I femte runde har Floyd våknet noe, etter en ganske treg start. Likevel virker han noe frustrert, og dyttet McGregor da runden var over.

Conor McGregor virker sliten i runde seks, og Floyd er mer aktiv. Midt i runden stoppet McGregor opp og gliste bredt til amerikaneren, men det spørs om det blir poeng av sånt. Flere gode treffere til Floyd i runde syv, og Conor er mye på defensiven. Mayweather har virkelig våknet, mens McGregor går mye til klinsjen.

Runde åtte ble kontrollert av Mayweather, selv om McGregor hadde sine øyeblikk. De fleste virker enige om at Mayweather leder med to runder på poeng så langt. McGregor begynner å slite mer i runde ni, og går mye i klinsjen. Han ser sliten ut nå, iren, mens Mayweather har satt inn et nytt gir.

I runde ti var McGregor såpass sliten at Mayweather kunne treffe når han ville. Dommeren grep til slutt inn, og stoppet kampen.

Kom til ringen med finlandshette

Conor McGregor kom til ringen med det irske flagget over skuldrene, mens Floyd Mayweather kom gående mot ringen med finlandshette og et svart kostyme med mye gull på.

Mayweather har svart shorts med gullkanter. McGregor har hvite shorts med gull på. McGregor går offensivt ut tidlig, og treffer faktisk Floyd med et par slag. Sistnevnte virket uanfektet av slagene.

Det var ventet at kampen skulle starte klokken 06:00 norsk tid søndag morgen, men Showtime opplyser at det blir en «liten forsinkelse».

Showtime skylder på høy etterspørsel, som årsak til de tekniske problemene. Derfor forsinket de starten på hovedkampen noe, slik at så mange som mulig skulle få bestilt kampen.