Rashford og innbytterne reddet United etter Lukakus straffebom

Innbytterne kom til unnsetning da Manchester United sløste med sjansene.

Manchester United-Leicester 2-0

Se kampsammendrag øverst.

Annullert nettkjenning for marginal offside, straffebom og sjansesløseri.

Det så ut til å bli «en av de dagene» for Manchester United. En kamp der stor dominans ikke ga uttelling. Et flashback til forrige sesong der det ble ti uavgjorte kamper på hjemmebane.

Manchester Uniteds store kvalitet i stallen ble utslagsgivende denne sesongen.

Marcus Rashford ble byttet inn etter halvspilt andreomgang, og med et United som slet stadig mer med å skape sjanser etter Lukakus straffebom tidlig i andreomgang. Tre minutter senere hadde han satt inn 1-0.

– Jeg tror alltid at vi kommer til å score. Litt flaks spiller inn, men om vi fortsetter å spille som dette, så kommer vi til å score mange mål denne sesongen, sier målscoreren etter kampen.

– Virker ustoppelige

Målet var ikke det vakreste han eller Manchester United har scoret, men det var kynisk utnyttelse når et hardt jobbende Leicester-forsvar sviktet i konsentrasjonen på et hjørnespark.

Også 2-0-målet kom takket være to innbyttere. Jesse Lingard gjorde forarbeidet da innlegget hans traff Marouane Fellaini, også han trolig marginalt offsideplassert, og ballen gikk inn bak Schmeichel.

– Det er derfor vi trenger innbytterne. De kan endre kampen, og de må være klar for det, sier Paul Pogba, kåret til banens beste.

Dermed fortsetter Uniteds meget gode sesongstart. 2-0-seieren betyr ni poeng på tre kamper og 10-0 i målforskjell.

– De virker ustoppelige. Det ser imponerende ut. Det er titteltakter over Manchester United, sier TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

– Nå er det entusiasme og trøkk offensivt i United, men de har også holdt nullen foreløpig. De har heller ikke sluppet til mye målsjanser imot. Det er noe bunnsolid og godt balansert i Manchester United nå. Dette er kampene som endte uavgjort forrige sesong, sier Petter Myhre.

Og selvtilliten til José Mourinhos menn ble nok en gang utslagsgivende.

– I fotball er ikke selvtillit og tålmodighet veldig ulike ord. Vi så det etter straffen. Det er normalt at man mister litt selvtillit etter straffebommen, men det skjedde ikke i det hele tatt. Laget fortsatte å jage og prøvde å spille. Målene kom, og vi fortjente tre poeng også, sier José Mourinho til TV 2.

– Jeg håper ikke pressen kaller meg defensiv, siden laget mitt ikke slipper inn mål. Sannsynligvis vil de kalle meg defensiv. Men vi har en god balanse, vi spiller og prøver å score, men vi prøver også å forsvare oss, og vi har spillere i god form.

Marginal offside

Leicester klarte å nekte Manchester United de helt store sjansene i starten av kampen, men etter 17 minutter så det ut som om demningen brast.

Et knallhardt skudd fra Lukaku ble reddet av Kasper Schmeichel, men Juan Mata satte returen i mål.

Assistentdommeren hadde imidlertid flagget i luften og markerte for offside, til Matas frustrasjon.

Avgjørelsen var marginal, men korrekt ifølge TV 2-ekspert Mark Clattenburg som sammenlginer situasjonen med Alexandre Lacazettes annullerte nettkjenning mot Stoke.

– Det er en vanskelig avgjørelse. Linjemannen kan bare se den røde skjorten. Hadde han sett den blå, så ville han ikke gitt offside. Linjemannen kan tenke at enten er Mata på linje, eller så er han offside, sier Clattenburg, som minner om at det er kroppsdeler man kan score med som teller – altså alt unntatt armer.

– Assistenten gjør det rett. Man kan snakke om at tvilen skal komme det angripende laget til gode, men det er teknisk sett offside – og da er det korrekt.

United-dominans

Om det ikke gikk hull på demningen, så var det i alle fall sådd et element av tvil i Leicester-beina. Ut omgangen var det et stormløp på mot gjestenes mål.

Paul Pogba dundret til ved flere anledninger, og både Anthony Martial og Juan Mata testet Kasper Schmeichel – uten hell.

Leicester skapte på sin side ingenting, og var nok fornøyde med å kunne gå til pause på 0-0.

– Manchester United har dominert totalt. Leicester har trolig brukt veldig mye krefter på denne førsteomgangen, sier TV 2-ekspert Petter Myhre.

– Leicester er helt like måten de fremstod da de ble seriemestere. De er ekstremt vanskelig å bryte ned. Det koster mye, men de er vant til å jobbe slik, sier Brede Hangeland.

Bommet på straffe

United-dominansen fortsatte på Old Trafford. Fem minutter ut i andre omgang fikk hjemmelaget straffe når Danny Simpson stoppet et innlegg med hånden.

En feilaktig avgjørelse ifølge Clattenburg:

– Det er utrolig strengt å dømme straffe der. Hånden er i en naturlig posisjon og Simpson prøver ikke å stoppe ballen, konkluderer han.

Men den siste skansen var fremdeles igjen å forsere, og Kasper Schmeichel nektet å la ballen gå forbi seg. Romelu Lukaku skjøt i keeperhøyde og ikke for langt ute til siden han vanligvis setter straffesparkene, og den danske sisteskansen hadde ingen problemer med å slå ballen ut til siden.

Schmeichel gikk ut fra streken, og etter regelboken burde det blitt tatt om igjen, bekrefter Mark Clattenburg.

– Det handler om balanse. Han merket kanskje at det var en kontroversiell avgjørelse å gi straffe, så han ville ikke ta en kontroversiell avgjørelse til.

Forløsningen

Hjemmelaget dominerte fortsatt banespillet, men slet med å skape de store sjansene utover i andreomgang til tross for nærmere 80 prosent ballbesittelse. Samtidig var Leicester truende på et par kontringer, uten at de satte vertene på noen særlig store prøver.

Når konsentrasjonen sviktet i Leicester-forsvaret igjen var imidlertid United nådeløse.

Innbytter Marcus Rashford fikk stå helt umarkert etter et hjørnespark fra Henrikh Mkhitaryan, og selv om han ikke fikk det helt store trykket på avslutningen kom den for brått på Schmeichel til at han kunne hindre den i å gå i mål.

– De bommer fullstendig, sier Brede Hangeland om Leicester-forsvaret.

Og da Fellaini også tegnet seg på scoringslisten fem minutter før slutt var det game over - og en marginal offsideavgjørelse som denne gang gikk i favør av vertene.

– Det jevnet seg ut for Manchester United. Det er en utrolig vanskelig avgjørelse for linjemannen. Her kom tvilen dem til gode, men det går fort, og jeg vet ikke om det er mulig for dommeren å se begge sider, sier Clattenburg.

Tre minutter på overtid kunne Andy King ha sprukket United-nullen, men en strålende David De Gea hindret ham i det. Dermed er det fremdeles ingen som har scoret på spanjolen denne Premier League-sesongen.