Tobias (19) sendte Sarpsborg til semifinale med frisparkperle

Innbytter Tobias Heintz ble matchvinner da Sarpsborg 08 slo Mjøndalen 2-1 i NM-kvartfinalen.

Se målene øverst. Video med tillatelse fra NRK.

Mjøndalen-Sarpsborg 1-2

Mjøndalen hadde allerede sendt Strømsgodset og Brann hodestups ut av cupen på hjemmebane, og var på jakt etter sin tredje store cup-skalp i kvartfinalen.

Det så bra ut lenge, men festen tok slutt etter 85 minutter da 19 år gamle Tobias Heintz satte inn kampens tredje mål med et lekkert frispark.

Et allerede feststemt publikum jublet etter en drøy halvtimes spill. Quint Jansen utførte en akrobatisk volley og satte ballen i mål etter først å ha dempet et frispark slått mot bakre stolpe. Godt utført, men ikke umulig å redde for Sarpborgs keeper Stefan Cupic. Heller ikke imponerende forsvarsspill av de blå gjestene.

Etter målet trykket Mjøndalen på, og eliteserielaget virket ikke komfortable på noe som helst vis, og det var nok østfoldingene som var mest glad for å få en pause etter 45 minutters spill. Sarpsborg-trener, Geir Bakke, kan umulig ha vært fornøyd med det han hadde sett den første omgangen.

Utlignet

Selv om det var en langt friskere utgave av Sarpsborg-laget som kom ut til annen omgang, startet de siste 45 minuttene jevnspilt. Begge lag produserte sjanser, men det var Sarpsborg som fant veien til nettet.

Thomassen slo hardt inn fra venstre. Plutselig sto Zachariassen helt alene og bredsidet ballen i mål. Etter 66 minutter var lagene like langt.

De blå fra Sarpsborg overtok sakte, men sikkert spillet etter utligningen. Både Thomas Heinz og Sigurd Rosted hadde gode skuddforsøk, men forsøkene ble både reddet av MIF-keeper Sosha Makani og gikk utenfor stanga.

Etter 85 minutter falt avgjørelsen. Gjestene fikk frispark på hjørnet av 16-meteren. Heintz ladet skuddfoten og dundret ballen i nærmeste hjørne. De blå hadde snudd kampen og var på god vei til semifinale.

En kamp unna Ullevaal

I Sarpsborg er supporterne bortskjemt med gode prestasjoner i cupen. I løpet av de tre siste årene har klubben vært i semifinale, finale og kvartfinale.

– Vi er veldig sultne på en semifinaleplass. Spillerne, klubben og supporterne er sultne på det. Det er bare to år siden vi var i cupfinalen, og det var jo en folkefest for sarpingene. Vi har jo lyst å oppleve det igjen, sa Bakke til NTB før kampen.

Nå er han bare en kamp unna. Cupfinalen på Ullevaal spilles 3. desember.

Neste oppgave for Sarpsborg er borte mot Vålerenga 10. september. For Mjøndalens neste kamp spilles 3. september borte mot Ullensaker Kisa.