Vil ha endringer etter overtidsdrama:

Dette ansvaret mener Clattenburg man må ta fra dommerne

TV 2-ekspert og eks-dommer Mark Clattenburg foreslår radikale endringer for hvordan overtid skal beregnes.

Bournemouth-Manchester City 1-2

Se kampreferat øverst.

Lørdag slo Manchester City Bournemouth i et voldsomt overtidsdrama.

Dommer Mike Dean la til fem minutter, Manchester City scoret i det 97. spilleminuttet.

I oppstyret etterpå fikk målscorer Raheem Sterling sitt andre gule kort, og City-supporterne stormet banen. Lagene gikk ikke av banen før 100 minutter var gått på klokken.

Etter kampen var Bournemouth undrende til hvorfor det ble lagt til så mye, og følte seg urettferdig behandlet.

Clattenburgs forslag

TV 2-ekspert Mark Clattenburg mener dommer Mike Dean hadde retten på sin side med tillegget han ga, men ønsker likevel at ansvaret for tiden som legges til delegeres bort fra kamplederen i fremtiden.

– I fremtiden kan man ta det bort fra dommerne. At noen andre holder kontroll på klokken, sier Clattenburg.

Han forklarer videre hvordan han ser det for seg:

– Om dommeren vil stoppe klokken, så kan han stoppe den. På den måten tar man presset bort fra dommerne i ettertid. Jeg mener ikke slik som det er i ishockey, med stopp hvert andre minutt, men ved store hendelser der det går mye tid kan de stoppe klokken, og dermed slippe diskusjon om det i ettertid.

På den måten vil det bli en mer nøytral vurdering av tiden man stopper, og i tillegg småtilleggene for de øyeblikkene der klokken ikke stoppes vil håndteres av andre enn den som er midt oppe i kampens hete.

Slipper tvil

Da slipper man kanskje i større grad at spillere og ledere blir stående kritiske igjen etter kampen, som lørdag.

– Noen vil si målet kom for sent. De sa fem minutter tillegg, og jeg hørte at de scoret i det sjuende minuttet. Jeg vet ikke hva som skjedde der, eller hvorfor han lot kampen gå to minutter ekstra. Det er et hardt slag, sa Bournemouths Charlie Daniels.

Ex-dommer Clattenburg tror man ville fått bort mye aggresjon dersom man fikk en annerledes tilnærming til problemet, og i tillegg at man fikk en mer forutsigbar tilnærming til det hele.

– Det er lett å forstå at Bournemouth er frustrerte. De har nettopp tapt et poeng de trodde de hadde, sier Clattenburg.

– I ettertid kan man gå tilbake, se kampen på nytt og sjekke tiden og se hvor disse minuttene kom fra. Jeg tror Dean har sitt på det rene her, men det er vanskelig fordi dommerne er forskjellige. Noen spiller nøyaktig på tiden de viser når man passerer 90, og noen legger på flere minutter. Det er forskjellig fra kamp til kamp. Det er ikke lett å forholde seg til, så hvorfor ikke ta det bort fra dommeren og ha en separat enhet som vokter tiden?