Bystrøm til sykehus med skulderen ute av ledd

Sven Erik Bystrøm slet seg gjennom den sjuende Vuelta-etappen etter en velt.

Det ble bruddseier for UEA-rytter Matej Mohoric på den sjuende Vuelta a España-etappen fra Llíria til Cuenca fredag.

I hovedfeltet slet en av de norske rytterne, for Sven Erik Bystrøm gikk i bakken med om lag 95 kilometer igjen til mål.

Han kom seg opp til hovedfeltet igjen, men han så ut til å slite på halen og skadene så ut til å plage nordmannen resten av dagen, for TV-bildene, som ikke klarte å følge selve velten, viste Bystrøm som fikk behandling av legebilen.

Bystrøm måtte til legeundersøkelse på sykehus like etter målgang i Cuenca.

TV 2 fikk bekreftet at skulderen er ute av ledd, og den første meldingen gikk på at Bystrøm trolig var «okay», men så kom mer nedslående nyheter.

– Han har nettopp vært på røntgenunderøkelse. Nå venter vi på nyheter. Jeg er ikke så optimistisk lenger, skriver Philippe Maertens, kommunikasjonssjef i Katusha, i en tekstmelding til TV 2 ved 20-tiden fredag kveld.

Trøyen var synlig revet opp på ryggen.

– Han må ha slått skikkelig kollbøtte for å ha slått opp trøyen så mye, sa TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad.

– Det er hardt nok og vanskelig nok å fullføre et treukersritt når man er frisk og rask, men når du får disse veltene på toppen av det hele, må du virkelig grave dypt, så totalbelastningen blir mye større, fortsatte Kaggestad.

TV 2-kommentator Christian Paasche ble umiddelbart bekymret for VM i Bergen, der Bystrøm er ventet å være blant de ni på det norske laget.

– Han er helt selvskreven på mitt lag, så vi får håpe det går bra, sa Mads Kaggestad.

Chris Froome leder fortsatt La Vuelta sammenlagt med elleve sekunder. Briten ble spurt om Kristoffer Halvorsen, som fra neste år sykler for Sky.

– Han er en god gutt. Jeg visste ikke at det var bekreftet, men det er gode nyheter. Det virker som en god gutt med mye talent, sier han til TV 2.

Det ble også dramatisk for Caja Rurals Rafael Reis, som med få kilometer igjen ble meid ned av en motorsykkel. Se hendelsen i videovinduet under.