I TV 2s nye program «Alene» flytter ti personer ut i villmarka i Nord-Norge for å overleve helt alene – uten verken mat eller kontakt med omverdenen. Den som holder ut lengst, stikker av med premien, som er en bil.

To av deltakerne er kjæresteparet Sigbjørn Bøtun (24) og Maren Werner (22). De er begge studenter og bor sammen i Oslo.

Alle deltakerne plasseres så langt fra hverandre i villmarken at de ikke har mulighet til å møtes eller ta kontakt.

Sammentreff

Men på den 10. dagen valgte både Sigbjørn og Maren å gå opp på den nærmeste fjelltoppen.

Man skulle kanskje tro at det var en avtale kjæresteparet hadde gjort på forhånd, men det avkrefter de begge.

– Alle trodde det var en hemmelig plan, men jeg hadde en plan for meg selv. Dag nummer ti måtte jeg gjøre noe, og jeg måtte ut av området mitt. Jeg våknet til den toppen hver eneste morgen, og jeg satt bare og ventet på at noe skulle skje, sier Maren.

Ble skuffet

Selv om både Sigbjørn og Maren gikk opp på fjelltoppen samme dag, så kunne de ikke se noe til hverandre. Det viste seg at mellom dem lå det et vann, og det var ikke samme fjelltopp de besteg.

Da Maren nådde toppen, var det ikke slik hun hadde forventet.

– Da jeg så over toppen, så ble jeg sykt skuffet over det jeg så. Jeg hadde forventet å se noe helt nytt, men det gjorde jeg ikke. Jeg hadde også veldig lite energi da, siden jeg hadde spist veldig lite den dagen, sier hun.

Skulle bli onkel

Det var en spesiell årsak til at Sigbjørn valgte å bestige fjelltoppen på akkurat den 10. dagen.

– Jeg skulle bli onkel den dagen. Svigersøsteren min skulle ta keisersnitt, så jeg visste det helt sikkert kom til å skje da. Siden jeg ikke kunne være hjemme den dagen, så valgte jeg å gå opp på fjelltoppen. Jeg ville gi meg selv et minne fra den spesielle dagen hvor broren min fikk en datter, sier Sigbjørn, som fra før av hadde to nevøer.

– Det var veldig rart å ikke være hjemme den dagen. Jeg hadde mye tid alene til å tenke over det, og det var en merkelig situasjon, sier han.

Det endte med at Sigbjørn valgte å trekke seg og reise hjem samme dag.

– Det skar seg litt for meg. Valget ble enkelt, siden jeg ville ikke utsette studiet et helt år, og jeg måtte være tilbake tre dager senere. Jeg hadde også veldig lyst til å komme hjem og besøke henne og familien, sier han.

Se «Alene» på TV 2 Zebra tirsdager klokken 22.00. Du kan også se programmet på TV 2 Sumo.