SAVNET: Stig Ingar Evje har vært savnet siden 3. mai. Familien har ikke gitt opp håpet om å finne ham igjen. Foto: Privat
SAVNET: Stig Ingar Evje har vært savnet siden 3. mai. Familien har ikke gitt opp håpet om å finne ham igjen. Foto: Privat

STIG INGAR EVJE (45) HAR VÆRT SAVNET SIDEN MAI:

Turgåer så person som oppførte seg rart og løp til skogs

Politiet har sendt ut en patrulje for å søke i området der mannen ble sett torsdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tidlig om morgenen onsdag 3. mai forlot Stig Ingar Evje (45) hytta på Sjusjøen i Hedmark.

Siden da har ingen gjort sikre observasjoner av 45-åringen, som er godt trent på å overleve i naturen.

Familiens teori er at Stig Ingar Evje befinner seg i en forvirret sinnstilstand.

Evje har tidligere fått militær trening, og han har blant annet tjenestegjort for FN i Bosnia for 20 år siden. Familien har tidligere opplyst at han er trent til å klare seg ute.

Løp til skogs da han ble sett

Sent torsdag kveld observerte en turgåer en mann i mørke klær som løp til skogs da han så turgåeren.

– Det er sendt en patrulje til området for å søke, da det er gjort en ny observasjon av en person som oppførte seg litt rart, sier lensmann Terje Krogstad ved Ringsaker lensmannskontor til TV 2.

Krogstad forteller at personen ble sett ved Dokkfløydammen, som er i samme område som det er kommet inn flere tips i Evje-saken.

– At det er noen som beveger seg i området som oppfører seg litt rart, det er klart, sier Krogstad.

Torsdag fortalte Oppland Arbeiderblad at det er en annen mann som ofte bor ute i naturen, som også kan oppholde seg i området der Evje kan være.

– Vi har ikke kontroll på hvor denne personen befinner seg, men har fått opplyst fra pårørende at han er mye ute i friluft om dagen, sier Krogstad.

Hadde på seg mørke klær

Turgåeren som gjorde observasjonen torsdag kveld, kunne ikke si med sikkerhet at det var den savnede 45-åringen, eller en annen person.

– Det var såpass langt unna at vedkommende ikke klarer å gi noen beskrivelse. Men han hadde mørke klær og oppførte seg rart.

Da Stig Ingar Evje forsvant hadde han på seg en fleecejakke fra Norrøna og en svart friluftsbukse. Han er 170 centimeter høy og har mørkt hår.

Artikkelen oppdateres