IKKE HELT FRISK: Eden Hazard (t.v.) har fortsatt en vei å gå før han er kampklar, sier Antonio Conte.
IKKE HELT FRISK: Eden Hazard (t.v.) har fortsatt en vei å gå før han er kampklar, sier Antonio Conte. Foto: Alastair Grant

Conte overrasket over landslagsuttak

– Han er ikke klar til å spille, sier Chelsea-manager Antonio Conte.

Under landslagsoppdraget i begynnelsen av juni pådro Eden Hazard seg et ankelbrudd som har holdt den belgiske stjernespilleren ute av spill siden.

Nå nærmer Hazard seg comeback, men det kom som en overraskelse at Belgias landslagssjef Roberto Martínez har likevel inkludert Eden Hazard i troppen til de kommende kvalifiseringskampene mot Gibraltar og Hellas. Belgia og Martínez presenterte troppen fredag formiddag.

– Jeg er litt overrasket over avgjørelsen. Jeg respekterer beslutningen til landslagssjefen. Dersom Hazard ikke er klar til å spille, så kommer han ikke til å spille. Det er derfor han ikke spiller for oss, sa Chelsea-manager Antonio Conte på pressekonferansen i forkant av søndagens kamp mot Everton.

Hazard er den eneste Chelsea-spilleren som er ute med skade til det TV 2 Sport Premium-sendte oppgjøret, bekrefter Conte.

– Han er den eneste som ikke er helt frisk. Han gjør fremskritt og i dag spiller han med U23-laget mot Everton, sa italieneren, og fortsatte:

– Jeg ser ham på trening hver dag. Det er viktig å gi ham nok tid til å komme tilbake sterkt. Han er en viktig viktig spiller for oss.

Belgia har offensive spillere som Romelu Lukaku, Yannick Carrasco, Christian Benteke og Dries Mertens – for å nevne noen – i troppen, men Roberto Martínez mener det er helt riktig å ta med Hazard, som ikke har spilt siden forrige sesong.

– Vi har et utrolig godt forhold til Chelsea. Jeg ser ingen problemer. Vi trenger Eden som i stallen som spiller og menneske, sier spanjolen.

Martínez hadde for øvrig ikke funnet plass til Romas Radja Nainggolan.

Se Chelsea mot Everton på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo søndag klokken 14.30.