Støre snakker ut om hudsykdommen

God kveld Norge (TV 2): Jonas Gahr Støre har samme hudproblem som Michael Jackson var plaget av.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I lørdagens God Kveld Norge snakker Jonas Gahr Støre (57) åpenhjertig ut om sin medfødte hudsykdom Vitiligo.

Sykdom

Vitiligo er en pigmentcellesykdom som fører til at pigmentene i kroppen flekkevis forsvinner og gir hvite flekker på huden. Årsaken er ukjent og det finnes ingen behandling for å stoppe den.

– Jeg vet ikke om jeg kaller det en sykdom. Det er arvelig og faren min hadde det og jeg har det, sier Gahr Støre til God Kveld Norge.

– Er forsiktig i solen

Jonas Gahr Støre bekreftet at han hadde Vitiligo første gang i 2010 og har fortalt at han lever fint med sykdommen. Men har full forståelse at det kan være tøft for noen.

– Om vinteren så ser jeg det ikke, da er jeg like bleik som jeg er på hendene nå, alle steder. Men om sommeren kommer det frem, så da må jeg være forsiktig i solen og smøre meg inn. Moren min pleide å si, det er godt at du fikk det og ikke søsterene dine, sier Jonas Gahr Støre til God Kveld Norge.

– Best å bruke blekekrem

Michael Jackson led av hudsykdommen Vitiligo. Han hadde flekker over hele kroppen, men sykdommen var vanskeligst å behandle på hendene og i ansiktet.

Michael Jacksons hudlege sa følgende om behandlingen popstjernen fikk:

— Vi fant til slutt ut at det var best å bruke en blekekrem for å jevne ut hudfargens hans. Han hadde valget mellom å være hvit eller se ut som en leopard, noe mørkhudene folk ofte gjør hvis de ikke behandler sykdommen, har Jacksons hudlege Arnie Klein tidligere fortalt CNN.

Se God kveld Norge på lørdager kl. 21.40.