Rødt-utspill mot Sylvi Listhaug får SivJensen til å reagere. Her er Rødt-leder Bjørnar Moxnes under partilederdebatten i Arendal.
Rødt-utspill mot Sylvi Listhaug får SivJensen til å reagere. Her er Rødt-leder Bjørnar Moxnes under partilederdebatten i Arendal. Foto: Bøe, Torstein

Rødt sammenligner Listhaugs asylutspill med nazismen

– Slag under beltestedet, sier Siv Jensen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag uttalte innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug til NRK at hun mener asylsøkeres menneskerettigheter må vike for å sikre sikkerheten til det norske folk.

I Politisk valgkvarter hos samme kanal reagerer Rødt-leder Bjørnar Moxnes på Listhaugs utspill.

– Det er legitimt å mene at de som har fått avslag skal ut raskest mulig, men dette er noe ganske annet. Dette er å gå inn for kollektiv pågripelse og fengsling av mennesker fordi de tilhører en bestemt gruppe. Det er noe vi først og fremst kjenner igjen fra da Norge var okkupert for rundt 60 år siden. Vi skal ikke tilbake til den situasjonen, sa han.

Reagerer

Dette utspillet fikk Frp-leder Siv Jensen til å reagere.

– Bjørnar Moxnes må gjerne komme med sånne slag under beltestedet. Jeg har forsøkt å si at dette handler om å trygge sikkerheten til våre borgere, sa hun i debatten.

Hun mener det er fullt mulig å stramme inn regelverket uten å utfordre menneskerettighetene, og viser til at saken handler om mennesker vi ikke kjenner identiteten på og som oppholder seg i landet ulovlig.

– Få slutt på

Trond Giske mener Listhaugs utspill sier at alle asylsøkere per definisjon er mistenkt for terror.

– Uenighetene i innvandringspolitikken er ganske minimal, men dette verdisynet som sitter i regjering i form av Frp, det må vi få slutt på, sa Giske.

Jensen på sin side forsvarte sin partifelle:

– De kommer med beskyldninger om Nazi-Tyskland og det Giske akkurat sa. Sylvi Listhaug beskylder ikke alle for å være potensielle terrorister, svarte Jensen.