PIZZAELSKER: Hver dag i 367 dager spiste Brian Northrup pizza for å bevise at det er fullt mulig å ha en sunn og sterk kropp. Foto: Brian Northrup/Instagram
PIZZAELSKER: Hver dag i 367 dager spiste Brian Northrup pizza for å bevise at det er fullt mulig å ha en sunn og sterk kropp. Foto: Brian Northrup/Instagram

Brian spiste pizza hver dag i ett år – slik ser han ut i dag

Brian Northrup (27) ville vise alle at det er fullt mulig å leve på pizza – og samtidig være i toppform.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Amerikanske Brian Northrup ga i fjor seg selv en helt spesiell utfordring: Han skulle spise Domino's-pizza hver eneste dag i ett år.

Målet var å vise at han – til tross for det enorme pizzainntaket – kunne trene seg til en sunn kropp.

– Se på meg. Jeg er en relativt liten fyr som aldri har vært en god atlet. Jeg vil minne folk om hva som er mulig gjennom hardt arbeid, sier han til Today.

Brian opprettet Instagram-siden med kallenavnet «Lord of Pizza», hvor han daglig la ut et bilde av dagens pizza med emneknaggen #Pizzapocalypse.

Samtidig skred han til verks på treningsstudioet. Han løftet vekter mellom tre og fire ganger i uka, og løp rundt 30 kilometer om dagen – noe som tok ham mellom to og tre timer.

– Jeg har hørt trenere, fitness«guruer» og leger si til folk: «Du klarer aldri å trene deg ut av et dårlig kosthold». Jeg tror de undervurderer hva som er mulig gjennom hard trening, sier Brian til Ladbible.

Vekslet mellom pepperoni og ananas

For å gjøre pizzadietten så variert som mulig, vekslet Brian, som bor i Scotch Plains i delstaten New Jersey, mellom å bestille pizza med dobbel pepperoni, til pizzaer med ananas og fetaost.

Etter å ha spist en stor pizza hver dag i 367 dager, var han i mål. Den siste kvelden bestilte han tre store pizzaer, og spiste alt opp.

Deretter spente han magemusklene og tok en selfie i en muskuløs, bar overkropp.

Det viste seg at han hadde gått ned i vekt.

– Sluttvekten var 73,2 kilo. Til sammenligning veide jeg 75,9 kilo første dag. Jeg GIKK NED 2,6 kilo ved å spise en hel pizza hver dag i ett år. Jeg har ikke vært syk en eneste dag i løpet av dette, og jeg har heller ikke blitt skadet, skriver han på Instagram.

– Legen trodde nok jeg var gæren

Today skriver at Brian oppsøkte legen sin jevnlig for å være sikker på at pizzadietten ikke var skadelig.

Han sier at både kolesterol, blodsukkernivå og den generelle helsen hans var utmerket.

Da prosjektet var ferdig, dro han til legen igjen.

– Jeg dro til legen og fikk foretatt en blodprøve og en rutinesjekk, som å sjekke bra eller dårlig kolesterol og blodsukkernivå. Alle testene var positive, sier han.

Og:

– Jeg antar at hun tenkte at jeg var gæren, men hun forsøkte ikke å hindre meg i å forsøke dette.

Inspirert av Michael Phelps

Brian viser til svømmestjernen Michael Phelps (32), som må få i seg 12.000 kalorier om dagen.

SPISER ENORME MENgDER: Michael Phelbs må få i seg rundt 12.000 kalorier om dag når han lader opp til konkurranser. Middagen består gjerne av pasta og pizza.
SPISER ENORME MENgDER: Michael Phelbs må få i seg rundt 12.000 kalorier om dag når han lader opp til konkurranser. Middagen består gjerne av pasta og pizza. Foto: Christophe Simon/Scanpix

I 2008 fortalte han at han mer enn gjerne spiser en halvkilo pasta, gjerne med saus, etterfulgt av en stor pizza og mer energidrikk – og dét bare til middag.

– Han ble uten tvil verdens beste atlet på en diett han hevdet bestod av pizza, i tillegg til annen «dårlig» mat, på daglig basis, sier Brian.

Han sier at han mener at det er viktigere å tenke på at man får i seg alt man skal, enn å tenke på hva man ikke skal spise.

– Jeg mener at en god diett er svært avhengig av individet, og det er viktigere å forsikre seg om at kostholdet inneholder alt du trenger, i stedet for hva du må kutte ut, sier han.

Avviser sponsing

Det er blitt spekulert i om hele prosjektet var sponset av Domino's, men dette avviser pizzakjeden.

Domino's kommunikasjonssjef Jenny Fourace sier til Today at Brian ikke har blitt sponset av dem.

– Jeg håper at han er med i lojalitetsprogrammet vårt, og trolig har opptjent noe gratis pizza gjennom det, sier hun.