– Håper vinduet stenger raskest mulig

Mike Jensen frykter han ikke får være lagkamerat med Samuel Adegbenro særlig lenge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Samuel Adegbenros show mot Ajax i Sportsnyhetene øverst!

Da Rosenborg så ut til å bli sendt ut av Europa, kom Samuel Adegbenro inn og scoret to mål. Det var det som skulle til for å sikre en plass i Europaliga-gruppespillet.

Det skjedde bare én uke etter at han hadde sanket Ajax i Amsterdam som innbytter i sin første kamp for trønderne.

Rosenborg hentet den nigerianske 21-åringen fra Viking for om lag 15 millioner kroner forrige uke. Mange mente det var for mye penger for en norsk klubb.

– Jeg sa at det var et meget godt kjøp da han ble hentet for 15 millioner fra Viking. Han har vært direkte avgjørende i begge kampene, og dette må jo være en av tidenes beste investeringer på Lerkendal, sa TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen umiddelbart etter 3-2-bragden på Lerkendal torsdag kveld.

Rosenborg-kaptein Mike Jensen tror ikke RBK får beholde juvelen lenge.

– Jeg har ikke ord for å beskrive ham. Han spiller 45 minutter til sammen og scorer tre mål. Han har en fin fremtid. Jeg kjenner ikke overgangsreglene, men jeg håper vinduet stenger fortest mulig, sier den danske landslagsspilleren til TV 2.

– Selv om jeg nettopp har signert for Rosenborg, vet jeg ikke så mye om overganger. Jeg spiller fotball, sier Adegbenro til TV 2.

Men et eventuelt salg av Adegbenro før vinduet stenger er særdeles usannsynlig. En spiller kan kun spille obligatoriske kamper for to klubber i samme kalenderår.

På spørsmål om Adegbenro kan bli god nok for Ajax, svarer Rosenborg-keeper André Hansen følgende:

– De har sikkert merket seg ham fra før gjennom spill for Viking, men vi var heldige som fikk tak i ham først, sier en av banens beste mot Ajax.

Nicklas Bendtner, som headet inn 1-0-målet, tok seg god tid til å snakke med pressen etter seieren. Han var full av lovord om sin nye lagkamerat.

– Han fortjener enormt mye ros. Han kommer inn mot Ajax og scorer tre mål. Vi har sett kvaliteten hans på trening. Han er enormt sterk og det er hans forse. Det han gjør på 3-2-målet er klasse, sier dansken, og fortsetter:

– Jeg har bare spilt med ham i to kamper, men han har gjort det fantastisk. Jeg gleder meg til å se mer av ham denne sesongen. Men du blir ikke hentet for 15 millioner kroner innad i Norge om du ikke har kvaliteter.

Følg trekningen av Europaliga-gruppene i vårt livesenter klokken 13.