SÅ GLAD: Mavis Wanczyk vant 758.7 millioner dollar i Powerball. Tobarnsmoren har sagt opp jobben. (AP Photo/Josh Reynolds)
SÅ GLAD: Mavis Wanczyk vant 758.7 millioner dollar i Powerball. Tobarnsmoren har sagt opp jobben. (AP Photo/Josh Reynolds) Foto: Josh Reynolds

Her er tobarnsmoren som vant ufattelige seks milliarder kroner

Tobarnsmoren ringte sjefen på sykehuset og sa hun ikke kommer til å komme tilbake.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mavis Wanczyk (53) kan legge økonomiske bekymringer bak seg. Hun var alene om å har riktig kombinasjon, og vant dermed toppgevinsten på 758,7 millioner dollar i Powerball-lotteriet i USA.

– Jeg hadde en drøm. Og så gikk den i oppfyllelse, sa en smilende Wanczyk på en pressekonferanse torsdag.

Mavis kjøpte lottokupongen på en bensinstasjon i Chicopee i Massachusetts. Hun sa på pressekonferansen at hun valgte numre etter fødselsdatoer blant familiens medlemmer.

Jackpoten, som tilsvarer 5,9 milliarder kroner, er den nest største lottogevinsten i USAs historie.

– Det første jeg skal gjøre, er å bare sette meg ned og slappe av, sa hun. Wanczyk har jobbet 32 år på et medisinsk senter.

– Men jeg har ringt dem og sagt at jeg ikke kommer tilbake.

SJEKK MED UTROPSTEGN. Større sjekk skal du lete lenge etter.
SJEKK MED UTROPSTEGN. Større sjekk skal du lete lenge etter. Foto: Josh Reynolds

Beløpet forutsetter at den heldige vinneren går med på en utbetaling over 29 år. Dersom Wanczyk ønsker hele premiesummen utbetalt med én gang, må hun nøye seg med 443,3 millioner dollar – drøyt 3,5 milliarder kroner, minus skatter som vanligvis utgjør over 30 prosent av gevinsten.

Powerball spilles i 44 delstater, samt i Washington D.C, Puerto Rico og på De amerikanske jomfruøyene. Sjansen for å vinne jackpoten er én til 292,2 millioner.

(©NTB/TV 2)