Nico & Vinz er blant artistene som trekker seg fra festival bare timer før den skal gå av stabelen
Nico & Vinz er blant artistene som trekker seg fra festival bare timer før den skal gå av stabelen Foto: Tabatha Fireman / AFP.

Alle toppartistene trakk seg fra festival kun timer før de skulle på scenen

Skyhøyt-festivalen i Molde mister alle sine toppartister. Manglende betaling skal være grunnen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skyhøyt har nå valgt å avlyse hele festivalen. Ledelsen skriver følgende på Facebook:

«Det er med dyp skuffelse og beklagelse at årets skyhøye festival må avlyses. På grunn av lavt billettsalg har festivalen helt frem til i dag sett og håpet på å komme til enighet med artister og management for en gjennomføring. Det har vært jobbet iherdig med å finne løsninger til og med torsdag 24.8, 2017. Vi er SVÆRT leie oss for at vi nå må si stopp, men finner det uforsvarlig å skulle gå videre inn i et arrangement med så mye usikkerhet. Refusjon av billetter kjøpt i inneværende uke gjøres til support@tikkio.com. Vi kommer tilbake med mer informasjon når vi har dette klart. Skyhøyt»

Flere trakk seg
Tidligere torsdag ble det kjent at Nico & Vinz, Röyksopp, Matoma, Matilda, Ine Hoem, Oslo Ess, OnklP & De Fjerne Slektningene, El Cuero, Kvelertak og Vazelina Bilopphøggers ikke kommer til festivalen Skyhøyt i Molde.

Dette skjedde bare timer før festivalen skulle gå av stabelen på Aker Stadion i Molde. Det var Romsdal Budstikke som omtalte saken først.

Selskapene for artistene meldte dette i en felles pressemelding.

– Grunnet manglende betaling og gjennomføringsevne, trekker ovennevnte bookingbyråer sine artister fra festivalen Skyhøyt, som skulle gått av stabelen 25. og 26. august i Molde, skriver de i pressemeldingen.

Forsøkte å løse situasjonen
Byråene skal ha forsøkt å gjøre en avtale med festivalledelsen:

– Bookingbyårene har gjort alt de har kunnet for å komme arrangøren i møte, og har den siste tiden forsøkt å finne løsninger som muliggjør gjennomføring. Det er nå dessverre konkludert med at dette rett og slett ikke kan la seg gjøre, står det i pressemeldingen.

TV 2 har vært i kontakt med festivalsjef Pål Henning Ilstad i Skyhøyt. Han uttalte til TV 2, før det ble kjent at festivalen ble avlyst at «hele gjengen sitter i møte for å løse situasjonen.»

Ilstad ønsket ikke å uttale seg ytterligere om situasjonen på daværende tidspunkt.