Her står politiet på en liten campingplass i Höllviken. Foto: Kenneth Fossheim/TV 2
Her står politiet på en liten campingplass i Höllviken. Foto: Kenneth Fossheim/TV 2

Funnet i Höllviken stammet ikke fra menneske

Svensk politi fikk melding om funn av det man trodde var en kroppsdel utenfor Falsterbo sør for Malmø.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Funnet man trodde var en kroppsdel fra et menneske, viser seg å ikke være det, opplyser svensk politi like før klokken 21 torsdag.

Det var torsdag formiddag politiet fikk melding om det mystiske funnet i Höllviken på Falsterbo sør for Malmø.

Falsterbo ligger på andre siden av Øresund i forhold til Amager hvor overkroppen til Kim Wall fløt i land mandag. Derfor ble dansk politi underrettet og store styrker satte i gang søk etter flere deler.

Tegn tydet på menneske

Det var en privatperson som varslet om funnet, og mange trodde det dreide seg om et menneske.

– Det er tegn som tyder på at det er en menneskekropp, men vi er ikke hundre prosent sikre, sa innsatslederen i svensk politi til TV 2.

– Vi har sikret denne delen og det er sendt til rettsmedisinsk for å undersøkelser nå. Samtidig har vi sperret av området og søker etter flere mulige deler, sa innsatslederen.

Søker systematisk

Et stort område ble sperret av, froskemenn fra brannvesenet er på plass, og et helikopter ligger lavt over strandkanten og søker systematisk.

Fremdeles søkes det over store områder i og langs Østerdsund. Dykkere og letemannskaper jobber i områdene Søvang og Dragør Havn på Amager utenfor København.

Mangler kroppsdeler

Søking etter restene av Kim Wall pågår ved Søvang og Dragør Havn på Amager torsdag. Foto: Johan Nilsson /TT / NTB scanpix
Søking etter restene av Kim Wall pågår ved Søvang og Dragør Havn på Amager torsdag. Foto: Johan Nilsson /TT / NTB scanpix Foto: Johan Nilsson /tt

Mandag ble det funnet en overkropp kjent ved Amager utenfor Købehavn. Kroppen manglet både hode, armer og bein, og det søkes i et stort område etter flere kroppsdeler.

DNA-prøver viste at overkroppen tilhørte den svenske journalisten Kim Wall som har vært savnet siden hun ikke dukket opp etter å ha vært om bord i ubåten med Peter Madsen for to uker siden.

Det var festet metall til overkroppen, og det var gjort forsøk på å punktere den slik at den ikke skulle flyte opp, opplyste politiet på en pressekonferanse onsdag.

Drapssiktet

Peter Madsen er siktet for uaktsomt drap under særdeles skjerpede omstendigheter, og siktelsen vil trolig bli utvidet til overlagt drap og likskjending, ifølge danske medier.

Madsen fastholder at han ikke drepte Kim Wall. Han har forklart i politiavhør at Wall døde i en ulykke om bord, og at han «begravde henne til sjøs».