Den lynhurtige og dribleglade franskmannen er solgt fra Borussia Dortmund til Barcelona. Det bekrefter katalanerne på sine hjemmesider.

Ousmane Dembélé skal gjennomføre den medisinske testen i Barcelona mandag.

20-åringen kommer til å signere en femårskontrakt med en utkjøpsklausul på om lag 3,9 milliarder kroner.

– Dembélé gir oss bredde, for han kan spille på begge kantene og som spiss. Han er sterk og teknisk, og vi håper han vil tilføre oss masse, sa Barcelona-trener Ernesto Valverde på dagens pressekonferanse.

Han ble også bedt om å sammenligne nyervervelsen med Neymar.

– Forskjellen mellom Neymar og Dembélé er at en er med oss og en ikke. Vi likte Neymar, men ikke så godt nå. Vi liker våre spillere best, sier han.

Overgangssummen for Dembélé er bekreftet å være på drøyt én milliard kroner, men summen kan stige etter ulike kriterier, skriver Barcelona.

Dortmund har så langt ikke bekreftet overgangen, men direktør Hans-Joachim Watzke kunne fredag fortelle at en overgang nærmet seg.

– Jeg er ikke overrasket over overgangssummene for tiden. Den virkelig feilen fra Barcelonas side var at de ikke forutså at noen kom til å være villige til å betale disse beløpene. Hadde de satt en pris på fem milliarder kroner på Neymar, hadde kanskje alt vært annerledes, sa han på en pressekonferanse.

Bare Neymar til rundt 2,2 milliarder kroner er dyrere. Det er nettopp den brasilianske superstjernen Dembélé skal erstatte, etter at Neymar gikk til Paris Saint-Germain.

Dembélé kom forrige sesong på årets lag i Bundesliga, og ble kåret til årets nykommer i ligaen. Supertalentet ble solgt fra den franske toppklubben i fjor sommer for 138 millioner norske kroner etter dagens kurs.

Dembélé har de siste ukene gjort sitt ytterste for å presse frem en overgang. Den tidligere Rennes-vingen har ikke trent med laget den siste tiden.