Dorthe Skappel (54) har ledet God kveld Norge i 20 år : – Livredd for å bli byttet ut

Siden 1997 har ikke Dorthe Skappel gått glipp av en eneste sending med God kveld Norge.

I år feirer God kveld Norge 20 år med underholdningsnyheter til det norske folk. Programmet kom på lufta i 1997, og ble først ledet av Øyvind Mund og Hedda Kise, før den da 34 år gamle modellen Dorthe Skappel overtok stafettpinnen.

766 sendinger og to tiår senere skjønner hun ikke helt hvor årene har blitt av.

– Det er helt utrolig. Tiden har gått fryktelig fort, konstaterer TV-dronningen til TV 2.

Brukte utseendet bevisst

Fra å har gjort internasjonal suksess som modell, var tiden inne for å komme seg på TV. Og det gjorde hun. Først TV Norge og så TV 2 – da plassert i en, ifølge Dorthe, svindyr sofa fra IKEA.

54-åringen legger ikke skjul på at hun den gang brukte utseendet for alt det var verdt.

Jeg har brukt de tingene jeg hadde og var utstyrt med helt bevisst i ting jeg har gjort. Jeg har sagt det før: Ja, jeg la puppa på scenekanten med Robbie Williams, og jeg skammer meg ikke det minste over det, konstaterer hun.

Dette gikk ikke alltid upåaktet hen, og noen slengbemerkninger har det blitt.

Da jeg kom inn i God kveld Norge hadde jeg vært modell i utlandet og jeg var pen. Da tar det veldig kort tid før man blir stemplet som bimbo, sånn er det bare. Jeg har aldri egentlig brydd meg så mye om at folk har kalt meg både hønsehjerne, bimbo eller hva det nå enn skulle være. Vi er venner og forlikt i dag, så det går greit, smiler hun.

– Mer uredd med åra

Det har skjedd mye siden den gang, også med hovedpersonen selv.

Den største forandringen er vel at man blir mer uredd med åra. Da jeg var helt fersk i gamet var jeg redd for å tråkke feil eller for å stille feil spørsmål i møte med kjendiser. De tingene er ikke der i så stor grad i dag, sier Dorthe.

Hun forklarer at det nok har med å gjøre at hun selv også er blitt et navn i offentligheten, og at det gjør noe med dynamikken henne og kjendisene i mellom.

– Det høres kanskje litt «cocky» ut, men det er absolutt ikke ment slik, skyter hun inn.

– Unnskyld, Lene Marlin

Selv om Dorthe som hovedregel ikke lar seg angre på noe hun har gjort, men heller stå for det, er det likevel ting hun skulle ønske å ha gjort annerledes i dag.

– Når man er ung og naiv og lar seg rive med på en del ting, som i etterkant kanskje ikke var så lurt, så kan jeg sitte og tenke: «Jeg skulle gjerne bedt vedkommende om unnskyldning eller gjort det godt igjen, sier en åpenhjertig Dorthe.

– Har du noen eksempler på det?

– Jeg gjorde en sak med Jan Werner Danielsen, som ikke var vondt ment fra min side – på noen som helst måte – hvor jeg kanskje gikk over grensen for hans private sone. Og han finnes ikke mer, så derfor kan jeg ikke be om unnskyldning, sier hun alvorlig.

Men hun benytter anledningen til å unnskylde seg til artist og The Voice-mentor Lene Marlin.

– Hun var 17 år og fersk i gamet, og vi misforsto hverandre. Hun ville helst løpe og gjemme seg, og jeg var litt for sulten på en god story og pushet henne kanskje litt lenger enn jeg burde ha gjort. Skjønte ikke der og da at jeg gjorde noe feil. Unnskyld, Lene Marlin.

Fryktet for jobben

Ikke én eneste sending av God kveld Norge har siden høsten 1997 gått på lufta uten at Dorthe Skappel har ledet showet.

Hun har trosset spysjuka, blitt trillet inn i rullestol, blitt sminket liggende på sofaen og stilt til sending med tidenes blåveis. Ingenting har stoppet henne fra å lede programmet. Det har sin klare årsak.

– Jeg var livredd for at de skulle bytte meg ut med noen annen, innrømmer hun, og legger til:

– Man vet jo at jo eldre man blir, jo mer trykker det på bakfra. Det finnes ufattelig mange flotte, freshe, gode journalister og personer som helt sikkert kunne tatt over. Og i det øyeblikket du gir dem lillefingeren, så kan du være faen så sikker på at de tar hele armen, så nei, den plassen gir jeg ikke fra meg før jeg må, sier hun bestemt.

Se sesongpremièren og jubileumssendingen av God kveld Norge lørdag klokken 21.40 på TV 2.