Floyd Mayweather Jr. Conor Mcgregor Foto: AFP PHOTO / John Gurzinski
Floyd Mayweather Jr. Conor Mcgregor Foto: AFP PHOTO / John Gurzinski

bokseleger med advarsel før gigantduellen:

– Jeg frykter at noen kommer til å bli veldig skadet i denne kampen

Bokseleger slår alarm før helgens gigantoppgjør.

Natt til søndag møtes Floyd Mayweather Jr. og Conor McGregor til kamp i Las Vegas.

Men det er en gruppe som skulle ønske at kampen aldri ble avholdt. Og det er ingen ubetydelig gruppe. The Association of Ringside Physicians, som har fokus på å sikre utøvernes sikkerhet og helse i ringen, er svært bekymret foran gigantoppgjøret.

Organisasjonen, som består av over 100 bokseleger, har medlemmer med tonnevis av erfaring og folk som har jobbet under hundrevis av boksekamper.

– Vi ble veldig overrasket over at denne kampen ble tillatt, sier Larry Lovelace, som selv er lege og president i organisasjonen.

– Det som jeg frykter veldig er at noen kommer til å bli veldig skadet i den kommende kampen, sier Lovelace til NY Times.

I juni døde den tidligere MMA-utøveren Tim Hague av skadene han pådro seg i en boksekamp mot Adam Braidwood. Det var Hagues fjerde boksekamp etter å ha gått 34 MMA-kamper.

Det er The Nevada State Athletic Commission som har ansvar for å avgjøre hva som er en fair kamp, og hvorvidt en kamp kan gjennomføres.

28-årige McGregor har gått 24 MMA-kamper og vunnet 21 av disse, mens 40 år gamle Mayweather har gått 49 boksekamper og vunnet samtlige.

– Conor er høyere, sterkere og en mer kraftfull motstander. Han er også "southpaw", som gjør det litt mer krevende for en konvensjonell bokser. Han er også tolv år yngre enn Floyd, sier Bob Bennett, som er direktør i Nevada State Athletic Commission.

– Jeg vet virkelig ikke hvordan det kommer til å gå
Richard Steele, en pensjonert Hall of Fame-dommer som har dømt flere store kamper over flere tiår, sier han ikke er sikker på om han ville latt kampen finne sted.

– Det er en kar fra en idrett, som utfordrer verdens beste i hans egen idrett. Jeg vet virkelig ikke hvordan det kommer til å gå.

– McGregor får ikke lov til å sparke eller å bruke albuene. Han kan ikke gjøre noe av det som gjør ham til en stor MMA-utøver, sier Steele.

Steele sier også at han ville vært obs på å stoppe kampen raskere enn vanlig dersom McGregor ville se ut til å være i trøbbel, grunnet hans mangel på bokseerfaring.

– Jeg ville definitivt hatt i bakhodet å beskytte denne gutten. Utøverens sikkerhet må alltid være der. Men i denne kampen er det ennå viktigere, fordi han ikke har vært i bokseringen tidligere, sier den tidligere dommeren.

Det er The Nevada State Athletic Commission som avgjør hva som er en fair kamp, og som avgjør om kamper skal få lov til å finne sted.

– Det er en klar interessekonflikt. De skal tenke på utøvernes helse og sikkerhet, samtidig vil de tjene penger på arrangementet, skriver advokaten Erik Magraken, også som står bak bloggen Combat Sports Law.

Staten Nevada mottar åtte prosent av bruttoinntektene fra hver billett som selges på boksekamper i staten.

Det er allerede blitt sagt at det er solgt billetter for omlag 475 millioner kroner til kampen.

– Som regulator blir jeg fornærmet over påstandene om at vi avholder denne kampen av disse grunnene. Det er totalt urettferdig og simpelthen ikke sant, sier Bennett.